Άλλος Άνθρωπος: Δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα σε βάρος του Πολυχρονοπούλου, της μητέρας

Δίωξη κατά του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, αλλά και της μητέρας του.

Επίσημα κατηγορούμενος κατέστη ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, καθώς έπειτα από πολύμηνη έρευνα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και «ξέπλυμα» βρόμικου χρήματος.

Έπειτα από εισαγγελική έρευνα επτά μηνών η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση δίωξης για τα συγκεκριμένα αδικήματα, τόσο σε βάρος του Πολυχρονόπουλου όσο και τη μητέρας του, αλλά και του γαμπρού του. Από την προανάκριση προέκυψε πως μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιριών, ενώ η μητέρα του και ο γαμπρός του φέρονται να διευκόλυναν τη δράση του, αφού από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο.

Η αρχή του νήματος της υπόθεσης βρίσκεται στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα, σύμφωνα με το οποίο φέρεται μέσα από τους λογαριασμούς της μητέρας και του γαμπρού του Πολυχρονόπουλου να κατατέθηκαν δωρεές μεγαλύτερες του 1 εκατομμυρίου ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια με τα τουλάχιστον 600.000 ευρώ εξ αυτών να καταλήγουν σε παικτικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της οργάνωσης. Το γεγονός δε, πως δεν εντοπίστηκαν αναλήψεις μετρητών οδηγεί την Αρχή στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο ποσό πονταρίστηκε και χάθηκε σε τυχερά παιχνίδια.

Σημειώνεται, πως ο κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται πως όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν στον «Άλλο άνθρωπο».

Σχετικές ειδήσεις