Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος απείλησε με μαχαίρι τον γιο του

Καταδικάστηκε ερήμην, καθώς φέρεται να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου

Σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ένας ηλικιωμένος που απείλησε με κουζινομάχαιρο τον γιο του, μέσα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Παρούσα στο συμβάν ήταν και μία γυναίκα που ανέλαβε τη φροντίδα της ηλικιωμένης συζύγου του, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρει το voria,gr, σύμφωνα με την κατάθεση του γιου του κατηγορούμενου, ο πατέρας του εμφάνιζε γενικώς μία επιθετική συμπεριφορά και σημείωσε πως πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα. Για ασταθή συμπεριφορά έκανε λόγο και η άλλη μάρτυρας, που υποστήριξε ότι όσο καιρό φροντίζει την ηλικιωμένη, έχει δει τον ηλικιωμένο να τη χτυπάει.

«Εκείνη τη μέρα τρόμαξα. Έβγαλα τη γιαγιά στο μπαλκόνι για να την προστατεύσω. Εκείνη τη μέρα είπα "φτάνει" και κάλεσα την αστυνομία», είπε η μάρτυρας.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία και άλλα αδικήματα και καταδικάστηκε ερήμην, καθώς φέρεται να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου.