Λύτρας: Παραπέμπεται σε δίκη για πλημμέλημα - Βγαίνει από τη φυλακή με όρους

Το αδίκημα της επικίνδυνης σωματική βλάβης επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη

Λύτρας: Παραπέμπεται σε δίκη για πλημμέλημα - Βγαίνει από τη φυλακή με όρους
3'

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Απόστολος Λύτρας έπειτα από βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών που έκρινε ότι πρέπει να βρεθεί εκτός φυλακής με όρους, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Με το ίδιο βούλευμα αποφασίστηκε η παραπομπή του σε δίκη για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντί του κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για το οποίο του είχε αρχικά ασκηθεί ποινική δίωξη.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα που εξέτασε την υπόθεση και είχε διατυπώσει την άποψη ότι η σωματική βλάβη με τον τρόπο που τελέστηκε, δηλαδή σε ευπαθή μέρη του σώματος και με σφοδρότητα και συχνότητα, μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής.

Σημειώνεται, πως το αδίκημα της επικίνδυνης σωματική βλάβης επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη, ενώ το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης επιφέρει ποινή κάθειρξης. Βέβαια, με το νέο ποινικό κώδικα ακόμη και για ποινές μεταξύ 2-3 ετών δίνεται στο δικαστήριο η δυνατότητα να αποφασίσει ακόμη και εγκλεισμό έως το διάστημα των 6 μηνών.

Με ποιους όρους αποφυλακίζεται

Με το βούλευμα αποφασίστηκε και η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους εξής περιοριστικούς όρους:

1.Απαγόρευση προςέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

2.Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

3.Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
4.Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Υπόμνημα Πολυζωγόπουλου

Υπενθυμίζεται, ότι στα μέσα Αυγούστου, κατέθεσε υπόμνημα η σύζυγός του και παθούσα στην υπόθεση Σοφία Πολυζωγόπουλου ζητώντας μεταξύ άλλων την αποφυλάκιση του. Στο υπόμνημα της η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει πως «η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Στο ίδιο έγγραφο, η 37χρονη δικηγόρος ξεκαθαρίζει πως το αίτημα της αφορά στην ψυχολογία της ανήλικης κόρης του ζευγαριού, αλλά και πως δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας που του είχαν χρεώσει οι εισαγγελικές αρχές με βάση τις δικές της καταθέσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στον άγριο ξυλοδαρμό της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπόμνημα κατατέθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον ποινικολόγο ώστε να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους, ρυθμίζοντας μάλιστα και τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί τους. Σκοπός τους είναι το παιδί να έχει καθημερινή επαφή με τον πατέρα του και να μην αποκοπεί από εκείνον.

Κλείνοντας το υπόμνημα της η Σοφία Πολυζωγοπούλου φέρεται να καταλήγει αναφέροντας πως την παρουσία του πατέρα τους έχουν ανάγκη και οι δυο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο του γάμο, οι οποίες με όσα έχουν συμβεί δε βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή