Κιβωτός - Μουζουράκης: «Θα εμπιστευόμουν το παιδί μου στην οργάνωση»

Η δίκη για την «Κιβωτό του Κόσμου» συνεχίστηκε με την κατάθεση του τραγουδιστή, Πάνου Μουζουράκη.
INTIME.

Με «κλειστά μάτια» θα εμπιστευόταν την κόρη του στη Κιβωτό του Κόσμου ο Πάνος Μουζουράκης που κατέθεσε στη δίκη για τις σωματικές κακοποιήσεις σε δομές της οργάνωσης ως μάρτυρας υπεράσπισης του πατρός Αντωνίου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η στάση του κατηγορουμένου ιδρυτή της οργάνωσης απέναντι στις κατηγορίες αποτελεί «πνευματικό παραδειγματισμό».

Ο μάρτυρας εκτίμησε πως οι καταγγελίες που έχουν γίνει «έχουν άλλες σκοπιμότητες από πίσω». Κατά τον τραγουδιστή «υπήρξε μια οργάνωση στις καταγγελίες…τα οικονομικά, οι ανάρμοστες συμπεριφορές, δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση. Παρόμοιες υποθέσεις σε βάρος του πατρός Αντωνίου…».

Όπως περιέγραψε, «όταν συνάντησα τον πατέρα Αντώνιο περνούσα κάποια σκοτάδια στη ζωή μου. Είχα χάσει την πίστη μου σε Θεό και ανθρώπους. Ο τρόπος που λειτούργησε μέσα μου ο λόγος του ήταν καθαρτικός. Ποτέ δεν ήταν πιεστικός».

Μάλιστα, αναφερόμενος σε επισκέψεις του σε κατασκήνωση της δομής, σχολίασε: «Όταν είχα πάει εγώ στην κατασκήνωση τα παιδιά έπαιζαν μπάσκετ. Δεν φανταζόμουν ότι θα παίρνει τέτοια αγάπη από τα παιδιά. Επειδή υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες ανθρώπων, αυτό που μου έκανε εντύπωση και με έπεισαν…

Ήταν τα βλέμματα αυτών των παιδιών προς τον πατέρα Αντώνιο. Έβλεπα 40 παιδιά μαζί κι ακόμα κι εκείνος που φυσιογνωμικά φαινόταν πιο ταραχοποιός, έπαιρνε από το χέρι και καθησύχαζε αλλά πιο φοβισμένα παιδάκια. Αυτό που έκανε δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος ήταν συγκλονιστικό».

Υπεράσπιση: Μέχρι να γίνουν οι καταγγελίες είχατε ακούσει οτιδήποτε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτα.

Υπεράσπιση: Αν υπήρχε λόγος να εμπιστευτείτε το παιδί σας σε μια δομή, θα το εμπιστευόσασταν στην Κιβωτό;

Μάρτυρας: Με κλειστά μάτια!