Κιβωτός: Ενοχή για 6 πρόσωπα ζητά η εισαγγελέας - Πέντε πράξεις αποδίδει στον πατέρα Αντώνιο

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή για πέντε πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου και την πλήρη αθώωση από όλες τις αξιόποινες πράξεις για δύο κατηγορουμένους

Για πέντε πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας την ενοχή του πατέρα Αντωνίου στη δίκη για τις κακοποιήσεις και τις τιμωρητικές συμπεριφορές σε δομές της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου».

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή για πέντε πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου και την πλήρη αθώωση από όλες τις αξιόποινες πράξεις για δύο κατηγορουμένους.

Οι πράξεις για τις οποίες η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων αφορούν τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο και Χίο ενώ διατηρεί αμφιβολίες για όσα καταγγέλθηκαν σε δομές σε Καλαμάτα, Αθήνα και Πωγωνιανή.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή του πατρός Αντώνιου και πρώην εργαζομένων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεων, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλή και ηθική αυτουργία στις σωματικές βλάβες.

«Ήταν ιδρυτής της Κιβωτού, ήταν πνευματικός καθοδηγητής. Το μοντέλο λειτουργίας ήταν δικής του έμπνευσης. Παρά τον ισχυρισμό του ότι είχε πνευματικό ρόλο, συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο» ανέφερε η εισαγγελέας

Όπως εξήγησε, ο Αντώνιος Παπανικολάου αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψαν αλλά στοιχεία. «Ο πρώτος κατηγορούμενος είχε γνώση των ενεργειών που έλαβαν χώρα και δεν ήταν αμέτοχος. Τα δυο περιστατικά έλαβαν χώρα σε χώρο και χρόνο που ήταν παρών στη δομή. Αποδείχθηκε η ηθική αυτουργία στην επικίνδυνη σωματική βλάβη και την απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην απειλή».

Αναφερόμενη στην κλοπή στη δομή του Βόλου που οδήγησε έναν από τους φιλοξενούμενος στη δομή στο να τοποθετηθεί σε ξεχωριστό «σπιτάκι» εκτός της κεντρικού κτιρίου, η εισαγγελέας περιέγραψε ότι «αποδείχτηκε πως η επικοινωνία του συγκεκριμένου φιλοξενούμενου με τα αλλά παιδιά ειχε απαγορευθεί, δεν είχε στη διάθεση του μέσα ψυχαγωγίας, ήταν κλειδωμένος κι έβγαινε μόνος του από το παράθυρο.

Συνάγεται η πλήρης αποκοπή του από την ομάδα. Το μέτρο αυτό είχε καταφανώς τιμωρητικό χαρακτήρα. Ήταν παρατεταμένο, τιμωρητικό και ελήφθη από τη διευθύντρια της δομής κι ένα ακόμη πρόσωπο. Στην απόφαση συμμετείχε και ο πατήρ Αντώνιος. Επρόκειτο για αποφαση που ελήφθη σε επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση της Αθήνας».

Ενοχή τριών εργαζομένων της δομής του Βόλου ζήτησε η εισαγγελέας για τον τραυματισμό ανηλίκου, στον οποίο δεν παρασχέθηκε η κατάλληλη βοήθεια στη συνέχεια ζήτησε η εισαγγελέας. «Το θύμα περιέγραψε με συνέπεια και σαφήνεια όσα του συνέβησαν. Η ύπαρξη του τραυματισμού αποδείχθηκε και από φωτογραφία. Επίσης ο πάτερ Αντώνιος γνώριζε για τον τραυματισμό.

Σχετικές ειδήσεις