Κύκλωμα εφοριακών: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας

Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, φέρεται να ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής.

Οι περιοριστικοί όροι αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων διήρκεσαν 16 ώρες. Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας απολογήθηκε πρώτος, για περισσότερο από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους είχε αθωωθεί πέρυσι για τα ίδια αδικήματα

Ο ένας από τους εμπλεκόμενους είχε ελεγχθεί και πριν από έναν χρόνο για ανάλογη υπόθεση. Μάλιστα, είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, αφού για παράδειγμα δεν έγραφε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις και είχε αθωωθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Στα πόστα που είχαν υπηρετήσει οι εμπλεκόμενοι στο παρελθόν, θα υπάρξει έλεγχος για την τότε δράση τους. Ιδιαίτερα ο υποδιοικητής, που ήταν σχετικά καινούργιος στην Κέρκυρα, είχε υπηρετήσει σε σοβαρότερα πόστα στην περιοχή του Πειραιά, που ελέγχεται πλέον αν και εκεί είχε επιδείξει παράνομη δραστηριότητα.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. «Δεν θα μπορούσα στον 1,5 χρόνο που υπηρετώ στη συγκεκριμένη εφορία, να έχω γίνει αρχηγός μίας τέτοιας εγκληματικής οργάνωσης», υποστήριξε.

Θύμα κατήγγειλε ότι «ο λογιστής μού ζήτησε ένα ποσό προκειμένου να μου καταβληθεί η επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 446.000 ευρώ περίπου. Πράγματι, μου πιστώθηκε το ποσό και έπειτα παρέδωσα 5.000 ευρώ στον λογιστή», στη σημερινή του κατάθεση.

Για αυτήν τη συναλλαγή, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» ισχυρίσθηκε ότι «έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, το ποσό αυτό ήταν η αμοιβή του λογιστή. Δεν έχω καμία σχέση».

«Ο λογιστής με ενημέρωσε για υποτιθέμενο έλεγχο της εταιρείας μου, που θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε επιβολή υψηλότατου προστίμου και απαίτησε 35.000 ώστε να αποφευχθεί ο έλεγχος. Του απάντησα ότι προτιμώ να διενεργηθεί πλήρης οικονομικός έλεγχος στην επιχείρηση», ανέφερε άλλο θύμα ενώπιον των αρχών.