Κώστας Αγοραστός: Υπάρχουν και δίκες σκοπιμότητας – Πιστεύω στη δικαίωση σε δεύτερο βαθμό

Πώς σχολίασε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για τις πλημμύρες του «Ιανού» ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός

Λάβρος ήταν ο πρώην Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του στα Δικαστήρια Λάρισας μετά την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας σε ότι αφορά την κακοκαιρία «Ιανός», όπου κρίθηκε ένοχος όπως και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο τότε προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός ανέφερε:

«Το δικαστήριο έκρινε ότι είχαμε ευθύνη μόνο για την πλημμύρα. Μια πλημμύρα χιλιετίας που μόνο ο Θεός μπορούσε να σταματήσει, κατά τις απόψεις – διαγνώσεις των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο. Εγώ στη ζωή μου πορεύτηκα με γνώμονα το νόμο, ακολούθησα τους νόμους, τους εφάρμοσα και με δίκαιη, αληθινή, αποτελεσματική και συνεργατική συμπεριφορά. Υπενθυμίζω και τονίζω σ’ όλους τους τόνους ότι το 2018 είχα κάνει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για χρηματοδοτήσεις στις περιφέρειες. Τότε ο εισαγγελέας, κ. Δογιάκος είχε παραπέμψει την υπόθεση και παρέπεμπε στη βουλή για διερεύνηση 22 υπουργούς. Τα αποτελέσματα ακόμη δεν είναι γνωστά. Τι άλλο να κάνω, έφτασα μέχρι το ακραίο, το τελευταίο εργαλείο που είχα στα χέρια μου, τη δικαιοσύνη, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Να υπενθυμίσω τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για έργα, Αχελώος, φράγμα Πύλης, Μουζάκι κλπ, αυτά που ζητούσα από το 2011 και το 2015 από τον υπουργό το 2016, τον κ. Σκουρλέτη, και προειδοποιούσα τότε, ότι εάν δεν γίνουν τα έργα στον Αχελώο και η ορεινή υδρονομία που είναι υπεύθυνοι το υπουργείο και η κυβέρνηση, τότε, θα υπάρχουν πλημμύρες και θα είναι υπεύθυνοι για τις πλημμύρες. Αυτά υπάρχουν παντού.

Σήμερα πραγματικά, νιώθω…. Θα πω όπως τελείωσα την απολογία μου: Με ποιο σύστημα πήγα να τα βάλω…

Πιστεύω σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθούμε και η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και στο ύψος των περιστάσεων, διότι καταλαβαίνω ότι στην πολιτική ζωή της χώρας υπάρχουν και δίκες σκοπιμότητας για να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα και να βγουν κάποιοι από το κάδρο. Εδώ φαίνεται καθαρά και μετά από τον Ιανό αυτό επιχειρείται από πολλούς και από μια άτυπη διακυβέρνηση και τον λαϊκισμό που οπλίζει τα χέρια στα τρολς, τα μπουτς και στις συκοφαντικές διαδικασίες».

«Έχουμε ασκήσει έφεση και πιστεύουμε απόλυτα ότι θα δικαιωθούμε στο εφετείο», τόνισε από την πλευρά του ο συνήγορος του κ. Κώστα Αγοραστού κ. Γιώργος Σινέλης.

Σχετικές ειδήσεις