Στη Δικαιοσύνη τα «όχι» των πέντε Δημάρχων
Σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία όσων έχουν αρνηθεί τον έλεγχο, προκειμένου να ελεγχθούν οι υπηρεσιακοί φάκελοι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσια Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Από την πλευρά τους, οι Δήμαρχοι που είπαν το «όχι» στον κ. Μητσοτάκη, εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Μάλιστα, σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος, τονίζει πως «Εάν νομίζουν ότι μπορούν να διοικηθούν οι δήμοι με εισαγγελείς, ας το κάνουν. Δεν θα στείλουμε ανθρώπους στην ανεργία μετά από 10 χρόνια, ούτε θα διαλύσουμε τις υπηρεσίες μας».
Οι Δήμοι οι οποίοι έχουν αρνηθεί τον έλεγχο, είναι αυτοί του Χαλανδρίου, του Ρεθύμνου, της Νίκαιας – Ρέντη, Πάτρας και Ζωγράφου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Μάλιστα, κάποιοι δήμαρχοι αν και παραδέχονται πως η πλευρά του υπουργείου έχει δίκιο που ζητά τον έλεγχο των στοιχείων, ωστόσο τονίζουν πως το διάταγμα Παυλόπουλου δεν μπορεί να ανατραπεί μόλις δέκα χρόνια μετά.
Συγκεκριμένα, το διάταγμα αυτό όριζε μεταξύ των προϋποθέσεων για μονιμοποίηση ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει διακοπή μεγαλύτερη των τριών μηνών μεταξύ δύο συμβάσεων. Δήμαρχος μεγάλης πόλης της Αττικής παραδέχεται ανοιχτά πάντως πως η διαδικασία αυτή είχε τρύπες. Όπως τονίζεται έχουν υπάρξει περιπτώσεις υπαλλήλων με μακροχρόνια υπηρεσία που υπέστησαν διακοπή τεσσάρων περίπου μηνών. Ο ίδιος Δήμαρχος ωστόσο αρνείται να συνδράμει στην απόλυση υπαλλήλων που απασχολούνται ως μόνιμοι για μια δεκαετία, στέλνοντάς τους κι αυτούς στον μακρύ κατάλογο των ανέργων στη χώρα μας.
Ο ίδιος δήμαρχος συμφωνεί με τους ελέγχους, ωστόσο όπως επισημαίνει τους κάνει ο ίδιος. «Τον έλεγχο τον κάνω χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση από το υπουργείο». Μάλιστα, παραδέχεται πως μέσω αυτής της διαδικασίας έχουν εντοπιστεί στον δήμο του επίορκοι υπάλληλοι οι οποίοι αναμένεται να απομακρυνθούν...
Διαβάστε επίσης:
Κ. Μητσοτάκης: Όσοι αρνούνται έλεγχο συμβάσεων θα πάνε στον Άρειο Πάγο
Δούρου: Nα μη σταλεί κανένα έγγραφο για τον επανέλεγχο των υπαλλήλων