Μηταράκη – Γεωργιάδη καλεί ο εισαγγελέας
Τον υπουργό Νότη Μηταράκη αλλά και τον βουλευτή της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη αναμένεται να καλέσει ως μάρτυρες, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για τα περί δωροδοκίας βουλευτών, ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος,ενώ στην πορεία της έρευνας θα κληθεί και ο Γιώργος Σούκουρης ο οποίος κατονομάστηκε ως το πρόσωπο που επιχείρησε να δωροδοκήσει την κ. Ξουλίδου.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (27/11) ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος διέταξε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα μηνύματα στο Facebook.
Τι κατέθεσε η Ξουλίδου
Στην κατάθεσή της ενώπιον του κ. Παναγιωτόπουλου η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου εμφανίστηκε βέβαιη ότι έχουν πλησιάσει και άλλους βουλευτές και περιέγραψε τον τρόπο που την προσέγγισε ο Γ. Σούκουρης υποστηρίζοντας ότι από τον περασμένο Μάρτιο έγινε η πρώτη προσέγγιση της. Από τον Ιούνιο και μετά, είπε, πύκνωσαν οι επικοινωνίες και από τα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη έγινε η πρώτη κρούση για τα χρήματα. Ένα από τα μηνύματα που έλαβε, όπως είπε, ανέφερε "μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου" προτρέποντας να την να πάρει τα χρήματα. Μάλιστα φέρεται να κατέθεσε ότι ο Γ. Σούκουρης της έστειλε, στις 20/11 μήνυμα "1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;" Μάλιστα κατέθεσε στον εισαγγελέα σε φωτοτυπίες όλα τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με το συγκεκριμένο πρόσωπο μέσω facebook.
Ακολούθησαν, όπως είπε, τηλεφωνικές επικοινωνίες και σε μια από αυτές ο Σούκουρης φέρεται να της είπε "σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες" αναφέροντας δυο ονόματα. Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος την κυβέρνηση. Κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως υποστήριξε, ο Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να μη γίνει ποτέ.
Η Σταυρούλα Ξουλίδου μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα δήλωσε:
«Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μελλά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω ότι πλησίασαν και άλλους».
Η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ και δικηγόρος Έλενα Καμμένου που την συνόδευε δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει στη διάθεση του τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι μεσάζον και μεσολαβητής μιας πολιτικής συμφωνίας και αναζητούμε τον ηθικό αυτουργό. Η μάρτυρας κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα».
Τι υποστήριξε ο Μελλάς
Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει μήνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εξερχόμενος του γραφείου του εισαγγελέα δήλωσε:
«Εγώ κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ώστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είπε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πήγε κατευθείαν στην τηλεόραση».
Τι είχε καταθέσει ο Καμμένος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος όταν είχε κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στις 23 Οκτωβρίου υποστήριξε ότι βουλευτής των ΑΝΕΛ του είχε καταγγείλει ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας του με τρία εκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από το κόμμα. Όταν ρωτήθηκε ποιός είναι ο βουλευτής και ποιός επιχείρησε να τον δωροδοκήσει απάντησε ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να καταθέσει ονόματα. Μάλιστα είπε στον εισαγγελέα ότι θα μιλήσει με το βουλευτή του και θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.