ΣτΕ: Οριστική απόλυση επειδή εξέδιδε πλαστές βίζες σε Αλβανούς υπηκόους
Η υπόθεση χρονολογείται το 2009, δηλαδή πριν από έξι χρόνια, και ήρθε στο φως της δημοσιότητα ύστερα από ένα απόρρητο τηλεγράφημα του Γενικού Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο προς το υπουργείο Εξωτερικών. Το τηλεγράφημα έγραφε ότι σε παρακείμενη του κεντρικού κτιρίου του Προξενείου αποθήκη βρέθηκαν τυχαία έξι πακέτα που περιείχαν 763 αιτήσεις με συνημμένα δικαιολογητικά για την χορήγηση θεωρήσεων Σένγκεν της διετίας 2006-2007.
Από τις 763 αυτές αιτήσεις, οι 681 αφορούσαν άτομα εκτός της περιοχής της δικαιοδοσίας του επίμαχου Προξενείου και στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες νεαρής ηλικίας.
Κατόπιν αυτού διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από την οποία προέκυψε μεταξύ των άλλων, ότι δεν υπήρχε αμφιβολία ότι από το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου χορηγούντο παράνομες θεωρήσεις, με ανύπαρκτα, πλαστά ή ελλιπή δικαιολογητικά, που όμως δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός τους.
Επίσης, από τις μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψε ότι ο επίορκος γραμματέας διέμενε συχνά σε πολυτελές ξενοδοχείο των Ιωαννίνων για διάστημα πάνω από μήνα, προέβαινε σε αλόγιστες σπατάλες σε κέντρα διασκεδάσεως, αγόραζε πολυτελή αντικείμενα, κ.λπ.
Ο ίδιος απολογούμενος παραδέχθηκε ότι χορηγούσε θεωρήσεις εισόδου με πλαστά δικαιολογητικά, αλλά κατόπιν «παρεμβάσεων» και «επίμονων πιέσεων σημαινόντων προσώπων».
Το ΣτΕ επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του είχε επιβληθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών για τα παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους, της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος, καθώς και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.