Απόρριψη της αναίρεσης για το οικονομικό σκάνδαλο στο Πάντειο πρότεινε ο εισαγγελέας
Σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελικού λειτουργού, η εφετειακή απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ ορθά ερμήνευσε το νόμο και τις ουσιαστικές ποινικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου. Για το λόγο αυτό πρέπει να απορριφθούν οι αναιρέσεις.
Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2012 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επέβαλε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη στους πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του Παντείου.
Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορουμένους τις παρεπόμενες ποινές της πενταετούς στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και τη δήμευση κατασχεθέντων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι που είχε αγοράσει ο διευθυντής του λογιστηρίου του Παντείου.
Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι συνήγοροι των πέντε από τους εννέα κατηγορούμενους που άσκησαν αναίρεση, υποστήριξαν ότι η εφετειακή απόφαση στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ έχει αντιφάσεις και κενά.
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων τόνισαν ότι η απόφαση του Εφετείου πάσχει λόγω της έλλειψης αμεροληψίας των μαρτύρων, καθώς ήταν οι συντάκτες του πορίσματος και όφειλαν να το υποστηρίξουν.
Σημείωσαν επίσης ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε δεχθεί ότι δεν υπάρχει δόλος ή βαριά αμέλεια των καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Το Ποινικό Τμήμα επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.