Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε ανδρόγυνο δημοτικών υπαλλήλων για υπεξαίρεση
Επρόκειτο για υπόθεση που αποκαλύφθηκε επί θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με την «μαύρη τρύπα» να προσεγγίζει τις 400.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων. Το δε έλλειμμα αφορούσε τις συνδρομές των αθλουμένων δημοτών που δεν αποδόθηκαν στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου.
Στο εδώλιο κάθισαν ο τότε προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού, η γυμνάστρια σύζυγός του κι ένας υπάλληλος, που, σύμφωνα, με το κατηγορητήριο, ήταν υπεύθυνος για τα βιβλία των γυμναστηρίων.
Σε αντίθεση με τον τελευταίο που αθωώθηκε, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο πρώτους για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ τους δόθηκε το δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μετά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι.
Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, το Νοέμβριο του 2003 η ταμειακή υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης προέβη σε έλεγχο στα δημοτικά γυμναστήρια ύστερα από καταγγελίες για ατασθαλίες, ενώ το πόρισμα που συντάχθηκε απέδιδε ευθύνες στη γυμνάστρια για καθυστέρηση καταβολής των συνδρομών, την περίοδο 2002-03.
Κατόπιν νέων καταγγελιών προκλήθηκε διαχειριστικός έλεγχος για προγενέστερο διάστημα, ήτοι την 3τία 1999-2001, όπου διαπιστώθηκε νέο έλλειμμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν κάνει «φτερά» πάνω από 9.000 αποδείξεις είσπραξης συνδρομών.
Πάντως, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το έλλειμμα οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.
Ο τότε προϊστάμενος, απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκε την υπεξαίρεση, κάνοντας λόγο για «καθυστέρηση» και σε βάρος του «σκευωρία», ενώ καταλόγισε αμέλειες στην ταμειακή υπηρεσία. «Χάσαμε 12 χρόνια από τη ζωή μας», τόνισε. Από την πλευρά της, η σύζυγός του, είπε ότι δεν ενήργησε με δόλο, επισημαίνοντας ότι έχασε τον έλεγχο της διαχείρισης, γεγονός που απέδωσε σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.