Πέλλα: Αθώος κρίθηκε 74χρονος που κατηγορήθηκε για άγρια δολοφονία ηλικιωμένης
Το φονικό διαπράχθηκε το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2015 στο σπίτι όπου ζούσε η ηλικιωμένη, και αποκαλύφθηκε το απόγευμα της επόμενης ημέρας, όταν ο αδελφός της άρχισε να την ψάχνει. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε τελικά κατακρεουργημένη μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι έφερε επτά μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος και στο πρόσωπο.
Για την υπόθεση συνελήφθη λίγα 24ωρα αργότερα ο 74χρονος, που από την πρώτη στιγμή αρνείτο κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία. Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Αστυνομία, ως κίνητρο θεωρήθηκε η φημολογούμενη ερωτική σχέση που διατηρούσε ο συλληφθείς με το θύμα, την οποία πάντως, ο ίδιος διέψευδε, ενώ κρίθηκαν ως ύποπτα τα δρομολόγια που έκανε με το αυτοκίνητό του το βράδυ της δολοφονίας, μεταξύ Αριδαίας και Αρχάγγελου. Μια σειρά από άλλα στοιχεία που θεωρήθηκαν από τις διωκτικές Αρχές «περίεργα» - προερχόμενα κυρίως από μαρτυρικές καταθέσεις - τον έφεραν ενώπιον του ανακριτή της Έδεσσας και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, όπου τελικά δικαστές και ένορκοι, με αθωωτική εισαγγελική πρόταση, απήλλαξαν τον κατηγορούμενο από την πράξη του. «Κλειδί» για την ετυμηγορία του δικαστηρίου φαίνεται ότι αποτέλεσε η μοριακή ανάλυση γενετικού υλικού που ανιχνεύθηκε στα νύχια της θανούσας αλλά και σε διάφορα σημεία της οικίας της. Το υλικό αυτό εστάλη στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν ταυτίζεται με το DNA του 74χρονου κατηγορούμενου ως φονιά. Το δείγμα καταχωρήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με τον κωδικό αριθμό «2659» και ανήκει σε άτομο, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη.
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η οικογένεια του 74χρονου συνταξιούχου του Δημοσίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημίωση για την «άδικη» - όπως τονίζει - κράτησή του.