Απίστευτο: Αθώωση Μηλιώνη για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power πρότεινε η εισαγγελέας
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Οι παθογένειες και τα προβλήματα έρχονται για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια, με κορυφαίους λειτουργούς να επιχειρούν να βγάλουν στον... αφρό ακόμα και πρόσωπα που κατέκλεψαν από το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα.
Οι βασικοί κατηγορούμενοι, Βασίλης Μηλιώνης και Αριστείδης Φλώρος κατηγορούνται μαζί με άλλα 17 άτομα για υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και... προκλητικοί, μέσα σε απίστευτη χλιδή, πάρτι, πολυτελή αυτοκίνητα και «κοσμικές» εμφανίσεις σε ελληνικά νησιά.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power
Το αποκορύφωμα του σκανδάλου ήρθε σήμερα. Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη, ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο μεγατόνων.
Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την "απαλλαγή" του από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, ενώ την ίδια ώρα ζήτησε την ενοχή του δεύτερου βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση, Άρη Φλώρου, αλλά και ακόμη 11 κατηγορουμένων κατά περίπτωση για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπορία.
Υπενθυμίζουμε και υπογραμμίζουμε ότι όλοι βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης 18μήνο.
Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και βασικοί κατηγορούμενοι είναι οι Αρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.
Στους δυο κατηγορούμενους τους καταλογίζεται ότι ως εκπρόσωποι των δύο παραπάνω εταιρειών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της δίκης, αλλά και στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύεται να επιστρέψει στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.
Οι κατηγορούμενοι, στηρίζουν το αίτημά τους για την επιστροφή των χρημάτων στο νόμο 4312/2014, σύμφωνα με τον οποίο εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά που κατηγορούνται ότι έχουν υπεξαιρέσει, διεκδικώντας ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.
Η δίκη συνεχίζεται.