Κρήτη: Απόφαση - ανάσα για δανειοπλήπτη - «Κούρεψε» το χρέος του κατά 55%

Ένας εποχικός ξενοδοχοϋπάλληλος που όφειλε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πέντε τράπεζες κατάφερε με προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου να «κουρέψει» το χρέος του και να σώσει την περιουσία του.
Κρήτη: Απόφαση - ανάσα για δανειοπλήπτη - «Κούρεψε» το χρέος του κατά 55%
1'

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για έναν 49χρονο άνδρα ο οποίος εργάζεται ως εποχικός υπάλληλος σε ξενοδοχιακή μονάδα και είχε χρεωθεί με έξι δάνεια από πέντε τράπεζες συνολικές αξίας 92.419 ευρώ.

Εισόδημα που διαθέτει: To μηνιαίο εισόδημα του, φθάνει στα 557,26 ευρώ , κατά μέσο όρο, από την εργασία του, ως εποχιακός ξενοδοχοϋπάλληλος.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κυριότητα του:

α) κατοικία 90,20 τ.μ με αποθήκη επιφάνειας 27,84 τ.μ, επί οικοπέδου 1.478,84 τ.μ

β) αστικό ακίνητο 413,18 τ.μ

γ) αγροτικά ακίνητα και

δ) Ι.Χ

Η απόφαση

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της Σητείας , παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών «περί καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος κατάθεσης, περί αοριστίας κ.α», το Ειρηνοδικείο της Σητείας ,με την υπαρ.49/2017 απόφαση του, όρισε:

  • Δέχεται, την αίτηση
  • Ρυθμίζει, τα χρέη του οφειλέτη, σε μηνιαίες καταβολές πενταετίας, των 60,00 ευρώ, μηνιαίως
  • Εξαιρεί, από την εκποίηση την κύρια κατοικία, του αιτούντα
  • Υποχρεώνει, τον αιτούντα για την διάσωση της κατοικίας του, να καταβάλλει το ποσό των 55.818,67 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις για 20 χρόνια
  • «κουρεύει» το χρέος του αιτούντα, κατά 55%, ήτοι από το συνολικό χρέος των 92.419 ευρώ, θα πληρώσει συνολικά 59.418 ευρώ.

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή