Ποδόσφαιρο: Απαλλάσσεται για τα βαριά κακουργήματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο: Απαλλάσσεται για τα βαριά κακουργήματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης
1'

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούσε πως έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία τον είχε απαλλάξει το Συμβούλιο Εφετών.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου:

- Απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

- Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας.

- Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2-1).

Το Ποινικό Τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (2057/17), και συγκεκριμένα την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Συνεπώς, θα κριθεί εκ νέου αν ο κ. Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή