ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου

Νόμιμο κρίθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας Αλίμου Αττικής, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας από άποψη αριθμού διατιθέμενων θέσεων ελλιμενισμού, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου
1'

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και με την υπ΄ αριθμ. 93/2018 γνωμοδότησή της το έκρινε νόμιμο με νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις. Σήμερα, στη μαρίνα Αλίμου υπάρχουν λειτουργικές ελλείψεις και ειδικά ελλείψεις σύγχρονων υποδομών, ενώ σε ορισμένες εγκαταστάσεις της κυριαρχεί η προχειρότητα (κοντέινερ, τροχόσπιτα, κ.λπ.) αλλά και η κακή οργάνωση. Σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), με το Προεδρικό Διάταγμα αναδιαμορφώνεται, ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου η οποία λειτουργεί από το 1970, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες, αλλά και οι επισκέπτες. Η επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας έχει συνολική επιφάνεια 428 στρεμμάτων περίπου και περιλαμβάνει θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής επιφάνειας 240 στρεμμάτων και ωφέλιμου βάθους από -3 έως -8 μ., ενώ η χερσαία ζώνη της, είναι συνολικής επιφάνειας 210 στρεμμάτων περίπου.

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, η οποία αναπτύσσεται περιμετρικά από αυτή, έχουν αναπτυχθεί διάφορες δραστηριότητες, είτε άμεσα συνδεδεμένες με τη λειτουργία της μαρίνας είτε όχι, ενώ αντίθετα δεν υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού σκαφών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή