Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του Ζαφειρόπουλου στους δολοφόνους του

Την τελευταία έκκληση του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προς τους δολοφόνους του, οι οποίοι τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, μετέφερε στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η σύζυγός του Βικτωρία Γριμάνη, καταθέτοντας ως πρώτη μάρτυρας στη δίκη.
Eurokinissi

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά...», είπε ο άτυχος ποινικολόγος, με έναν από τους δράστες της δολοφονίας του να απαντά με τρόπο κυνικό: «Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Η κυρία Γριμάνη ξεκαθάρισε στο δικαστήριο πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές ή φοβόταν για τη ζωή του και για το λόγο αυτό δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο. Ωστόσο, όπως είπε η μάρτυρας, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Τόσο η κυρία Γριμάνη, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μ. Ζαφειρόπουλος χειριζόταν και του πατρός Φλώρου, Αχιλλέα.

Με την έναρξη της διαδικασίας στην οποία ήταν παρών και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος μετήχθη από τη φυλακή, επικράτησε ένταση.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου, Μικέλα Καστριότ ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκου που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ. Ζήτησε μάλιστα ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής του.

Όταν όμως το αίτημά του απορρίφθηκε, τόσο αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μ. Ζαφειρόπουλου. Χαρακτηριστικό του κλίματος της δίκης είναι το αίτημα που υποβλήθηκε από τους συνηγόρους της οικογένειας του θύματος για τη μεταφορά της σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη όπου θα χωρίζει την πολιτική αγωγή από το εδώλιο των κατηγορουμένων μεγαλύτερη απόσταση. Τέτοια αίθουσα όμως δεν μπορούσε να βρεθεί και τελικά η δίκη διακόπηκε για τις 15 Φεβρουαρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr