Πώς βρέθηκε τμήμα από το λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Η έλευση της δεξιάς χείρας του αγίου θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής του, στις 27 Μαΐου
Πώς βρέθηκε τμήμα από το λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
1'

Βαθιά συγκίνηση στους πιστούς, που σπεύδουν να προσκυνήσου το ιερό λείψανο του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στην Εύβοια, προκάλεσε η είδηση ότι βρέθηκε η δεξιά χείρα του, η οποία και θα επανενωθεί με το υπόλοιπο σκήνωμα στις 26 Μαΐου, παραμονή της μνήμης του Αγίου.

Πρόκειται για ένα τμήμα (μέρος της παλάμης και των δακτύλων), όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το οποίο μια οικογένεια φύλαγε εδώ και δεκαετίες. Με αφορμή τη φετινή επέτειο από την έλευση του ιερού σκηνώματος στην Εύβοια, η οικογένεια, όπως έγινε γνωστό, αποφάσισε να το παραχωρήσει στο ιερό προσκύνημα.

Άλλο τμήμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου δωρήθηκε στο Άγιον Όρος

Ένα άλλο τμήμα από το δεξί χέρι του αγίου δωρήθηκε το 1881 στη Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, για τη συνδρομή της στην κατασκευή του ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στην Καππαδοκία και βρίσκεται εκεί.

Η έλευση της δεξιάς χείρας του αγίου θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής του, στις 27 του μήνα, σε μια τελετή εντός του ναού και πριν τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος. Στον πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή