Ο Παλαιστίνιος υπουργός Τουρισμού επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με τον Παλαιστίνιο υπουργό Τουρισμού συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Τουρισμού επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
2'

Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο υπουργό Τουρισμού Hani Al Hayek είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρθηκε να μάθει αναλυτικές λεπτομέρειες για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, αλλά και για το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, στο οποίο υπάρχουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες χωρίς φαγητό, νερό και ηλεκτρικό.

Ζήτησε από τον Παλαιστίνιο υπουργό και τη συνοδεία του να αποστείλλουν το γράμμα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί ολόκληρη την Ιεραρχία. Εξάλλου, κατά την συνεδρίασή της στις αρχές Οκτωβρίου θα ασχοληθούν με τα μνημεία στην Παλαιστίνη. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχει η πρόταση να επισκεφθεί την περιοχή αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Άλλωστε, και κατά την συνάντηση που είχε πριν από λίγο καιρό με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο συζήτησαν για την κατάσταση, ενώ ενδιαφέρθηκε να μάθει και τρόπους αποστολής υλικής βοήθειας.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος υπουργός τόνισε πως κατάσταση είναι περίπλοκη και δύσκολη και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να βοηθήσει τον λαό που υποφέρει.

Επίσης, κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί την Παλαιστίνη υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν μία επίσκεψη μεγάλης σημασίας για τους Χριστιανούς, οι οποίοι φτάνουν το 1% του πληθυσμού, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι σε πέντε χρόνια το ποσοστό αυτό θα έχει μειωθεί στο 0,5%. Σημείωσε, ακόμη, ότι γίνεται μία προσπάθεια, ώστε να μη μείνουν οι εκκλησίες και τα προσκυνήματα χωρίς ανθρώπους.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός καταδίκασε τον πόλεμο, τις δολοφονίες παιδιών και γυναικών υπογραμμίζοντας πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 50.000 και οι τραυματίες τους 100.000 και ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα του αποστείλουν ένα γράμμα, στο οποίο θα αναφέρουν την βοήθεια και την στήριξη που χρειάζονται.

«Ευχόμαστε να έχετε δύναμη και να έρθει η ησυχία στον κόσμο» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τον υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Yussef Dorkhom και οι κύριοι Majd Elias Al Arja και Wissam Salsaa και η κυρία Εβελίνα Καραβασίλη, ενώ παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης βαρνάβας Θεοχάρης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή