«Πύρινη ρομφαία» Μητροπολιτών για τα αίσχη με τον «Μυστικό Δείπνο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κατέκριναν την εξευτελιστική παρωδία του Μυστικού Δείπνου

«Πύρινη ρομφαία» Μητροπολιτών για τα αίσχη με τον «Μυστικό Δείπνο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες
5'

Σφοδρή ήταν η αντίδραση Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας για όσα έλαβαν χώρα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, τον υπόγειο ναό του Προφήτου Ηλιού Λαρίσης, χοροστάτησε σήμερα το πρωί στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Σχολιάζοντας αρχικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες γενικότερα, ανέφερε: «Όταν ο Μέγας Θεοδόσιος τους κατήργησε είχαν παρακμάσει, είχαν χάσει την αξία τους γιατί χάθηκε το φρόνημα των Αγώνων. Κατά την αναβίωση το 1896 οι Ολυμπιακού Αγώνες έγιναν με το ήθος των προγόνων μας».

«Τους έχουν μετατρέψει σε εμπορική υπόθεση, όταν άρχισε να ρέει το χρήμα οι Αγώνες έγιναν υπόθεση επενδύσεων, δωροδοκιών. Και ερχόμαστε στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 33 είναι ιερός αριθμός, τα χρόνια του Χριστού. Σαν να το φυλάγανε στον Χριστό μας, τον πρσέβαλαν όσο ποτέ άλλοτε. Άνθρωποι που προάγουν την woke ατζέντα διακωμώδησαν το φριχτό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, παραλλάσσοντας τον γνωστό πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι περί του Μυστικού Δείπνου, προσέβαλαν το πρόσωπο του Χριστού μας άνθρωποι που ανήκουν στη λεγομένη drag και queer κοινότητα, δηλαδή αυτοί που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει μόνο άνδρας και γυναίκα αλλά ότι ο καθένας μπορεί να έχει όποιο φύλο επιθυμεί, όποιο κοινωνικό φύλο. Ό,τι δηλώσεις είσαι. Ακόμη και αν θες μπορείς να εκφράζεσαι με ουδέτερο τρόπο κι όχι με αρσενικό ή θηλυκό», είπε στο κήρυγμά του.

«Άνδρες ντυμένοι γυναίκες δηλώνοντας διάφορα αναπαράστησαν του μαθητές, μια γυναίκα στον τόπο του Διδασκάλου, πράγματα φριχτά και μπέρδεμα χοντρό, στη μέση ένας που παρίστανε τον Διόνυσο. Ο Διόνυσος δεν έχει σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλά καλά η θεότητα του Διονύσου δεν είναι ελληνική, μας ήρθε από τους Σκύθες από επηρεασμό των Ελλήνων Θρακών», πρόσθεσε και τόνισε ότι όσα συνδέονται με την λατρεία του Διονύσου είναι συγκριτιστικά φαινόμενα άλλων εποχών.

«Ο Χριστός κατέστη αντικείμενο ευτελισμού», ανέφερε ο Μητροπολίτης τονίζοντας ότι αντέδρασαν πέραν των Καθολικών, ακόμη και Ινδουιστές και μουσουλμάνοι και βουδιστές.

«Προσβάλαν και έκαναν πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν στον σύγχρονο άνθρωπο που καυχάται ότι είναι προοδευμένος. Αυτή είναι η πρόοδος;»

«Η Εκκλησία μας είναι κάτι το πολύ προκλητικό για όσους αποδέχονται τα προκρίματα της woke ατζέντας και νομίζουν πως μέσα από τον φαύλο κύκλο της ανηθικότητας και της έκπτωσης του ανθρώπου σε ζωώδη ένστικτα μπορούν να προσβάλλουν την Εκκλησία, αλλά δεν έχουν επιχειρήματα κι έτσι το κάνουν με τρόπο φοβερά προκλητικό», πρόσθεσε.

larisis.jpg


«Δεν κατέστρεψαν Χριστιανοί τους αρχαίους ναούς»

Σε άλλο σημείο της προσλαλιάς του, είπε ότι «όταν οι Αρειανοί κατέστρεφαν τους αρχαίους ναούς οι ειδωλολάτρες το χρέωναν σε εμάς. Εμείς ως Ορθόδοξοι δεν πειράξαμε σύμβολο άλλης πίστης ούτε προσβάλαμε»

Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Χριστιανοί

Ωστόσο συνέστησε εγκράτεια. «Δεν είναι αφορμή αυτό που έγινε να ξεσηκώσουμε ιερό πόλεμο αλλά είναι αφορμή να συνειδητοποιήσουμε την παγκόσμια επίθεση που δέχεται η Εκκλησίας μας από την woke ατζέντα. Πριν από λίγους μήνες κατόρθωσαν και πέρασαν το άνομο νομοθέτημα περί γάμου ομοφυλοφίλων», είπε ωστόσο πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να επελαύνουν όσοι προσβάλουν την πίστη μας»

Ζήτησε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί όλα αυτά δεν φτάνουν και δεν αγγίζουν τον Χριστό μας. «Ήξερε να συγχωρεί. Κι εμείς με πολλή προσευχή για όσους μας προκαλούν. Οφείλουμε πάντως να διαμαρτυρόμαστε. Είναι έκπτωση της ανθρώπινης φύσης, κορύφωση της ανηθικότητας, προδοσία του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων, κα δεν μπορούν να είναι παράδειγμα για τα παιδιά μας», κατέληξε.

Λάβρος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας.

Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Παρίσι και όσα συνέβησαν στην έναρξη, στους ολυμπιακούς αγώνες, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε: «είναι ακριβώς μία άρνηση του Χριστού. Αυτοί που αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το “φιάσκο” -σε εισαγωγικά-, […] παραβιάζοντας ιερά και όσια, παραβιάζοντας τη χριστιανική πίστη με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο, θέλησαν να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό και τον Χριστιανισμό. Αυτή είναι η Ευρώπη; Δεν είναι αυτή… όμως κάποια στιγμή, θα θέλουν να επιβάλλουν αυτή την τάση. Και ξέρουν πολύ καλά τη σημασία της. Με έναν σχεδόν δικτατορικό τρόπο θα επιβάλλουν τη δική τους άποψη περί πολιτισμού. Και θα πρέπει να αντιδράσουμε. Και θα πρέπει τουλάχιστον οι δικοί μας ηγέτες να καταλάβουν ότι δεν είναι αυτή η Ευρώπη στην οποία θέλουμε να ανήκουμε. Ναι, θέλουμε την Ευρώπη που έχει πυλώνες την αρχαία ιστορία μας, τη δικαιοσύνη και τον Χριστιανισμό. Όσο είναι λοιπόν καιρός θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση!»

dhmhtriados.jpg

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή