Δείτε LIVE τη Θεία Λειτουργία για τη μεγάλη παράκληση της Παναγίας

Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου - Ο μήνας της Παναγίας - Καθημερινά τελείται η μεγάλη και η μικρή Παράκληση προς την Θεοτόκο

Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου. Ο μήνας της Παναγίας μας. Για τον λόγο αυτό καθημερινά η εκκλησία κάνει τη μεγάλη Παράκληση προς την Θεοτόκο καθημερινά.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ιερά Ακολουθία Παράκλησης από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.