Τα φιδάκια της Παναγίας: Το θαύμα της Κεφαλονιάς που συγκεντρώνει πλήθος πιστών κάθε χρόνο

Το θαυμαστό γεγονός στο νησί της Κεφαλονιάς που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξηγηθεί

Τα φιδάκια της Παναγίας: Το θαύμα της Κεφαλονιάς που συγκεντρώνει πλήθος πιστών κάθε χρόνο
2'

Κάθε χρόνο παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ένα μικρό χωριό στην Κεφαλονιά τραβά την προσοχή, καθώς κατακλύζεται από φίδια...τα λεγόμενα «φιδάκια της Παναγίας».

Τα φίδια που θεωρούνται καλός οιωνός εμφανίζονται στην εκκλησία της Παναγίας της Λαγκούβαρδας, γνωστή και ως Παναγία Φιδούσα.

Τα ακίνδυνα φίδια, με μαύρους σταυρούς στα κεφάλια και τις γλώσσες τους, μπαίνουν στην εκκλησία σε σμήνη για να αναζητήσουν καταφύγιο πριν εξαφανιστούν για άλλον έναν χρόνο.

Το σμήνος των φιδιών είναι ένα πλήρες μυστήριο, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι η τοποθεσία της εκκλησίας είναι απλώς μια μεταναστευτική διαδρομή, ενώ οι ντόπιοι πιστεύουν ότι τα φίδια προήλθαν από ένα θεϊκό θαύμα.

Αλλά πολλοί πιστεύουν ότι όταν δεν εμφανίζονται είναι ένας ανατριχιαστικός οιωνός και θα μπορούσε να σημαίνει κακή τύχη για το επόμενο έτος.

«Στην Κεφαλονιά ζούμε εδώ και τόσα χρόνια το θαύμα της παρουσίας των φιδιών της Παναγίας μας. Ένα ζωντανό και πραγματικό γεγονός το οποίο κάθε χρόνο έρχεται να μας αποκαλύψει την παρουσία Της στην ζωή μας.», θα πει ο Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος σε τοπικό μέσο της Κεφαλονιάς.

«Το θαύμα αυτό έχει την ρίζα του στο βάθος του χρόνου και σύμφωνα με την παράδοση στο χωριό Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς υπήρχε ένα παλιό γυναικείο Μοναστήρι της Παναγίας, μεγάλο και πλούσιο. Φθονερό και πεινασμένο το μάτι του πειρατή που θέριζε το Ιόνιο, έβαλε σκοπό να γυμνώσει το Μοναστήρι. Ένα πρωί οι Μοναχές είδαν να πλησιάζουν πειρατικά καράβια και να ανηφορίζουν πειρατές στο Μοναστήρι. Τότε οι Μοναχές φοβήθηκαν και ζήτησαν την προστασία της Παναγίας. Κι αυτή έκανε το θαύμα Της. Φίδια κύκλωσαν το Μοναστήρι κι όταν πήγαν οι πειρατές φοβήθηκαν κι έφυγαν. Από τότε μέχρι σήμερα παρουσιάζονται από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου μέχρι και της 15 Αυγούστου ανήμερα της Παναγίας φίδια, τα «φιδάκια της Παναγίας», πού κρέμονται από τις εικόνες, τις καντήλες και τα στασίδια χωρίς να πειράζουν κανένα.», συμπληρώνει ο ιερέας.

fidakia

Η παρουσία τους δηλώνει το συνεχιζόμενο θαύμα και δείχνει στους ανθρώπους κάθε εποχής ότι «όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις» δηλαδή όπου υπάρχει Θεός καταλύονται οι φυσικοί νόμοι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή