Παναγία Σουμελά: Στις 23 Αυγούστου και όχι στις 15 η Θεία Λειτουργία για τον Δεκαπενταύγουστο

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα
Αρχείου - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές Αρχές έχουν παραχωρήσει άδεια για τη διεξαγωγή Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά του Πόντου.

Η Λειτουργία όμως θα τελεστεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, αντί για τις 15 Αυγούστου, όπως συμβαίνει παραδοσιακά. Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε για να συμπέσει η Λειτουργία με την ημέρα αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστή ως «Εννιάμερα της Παναγίας».

Στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρεται ότι στη Θεία Λειτουργία θα παραστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος.

Η ανακοίνωση Οικουμενικό Πατριαρχείου για τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

«Ανακοινούται ότι κατόπιν αποφάσεως των τουρκικών Αρχών εφέτος παρεσχέθη άδεια τελέσεως Θείας Λειτουργίας εις την Ι. Μονήν Παναγίας Σουμελά κατά την Παρασκευήν, 23 Αυγούστου 2024, ημέραν αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου («Εννιάμερα της Παναγίας»). Στην Θεία Λειτουργία θα παραστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος».