Σέρρες: Με λαμπρότητα η προεορτή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βύσσιανης

Ξεκίνησαν με δέος και λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα οι εορτασμοί με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η προεορτή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Για ακόμη μία χρονιά οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της μονής προκειμένου να τιμήσουν την εικόνα της Παναγίας Βύσσιανης.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ενώ από τα πολιτικά πρόσωπα παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, η Δήμαρχος του Δήμου Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Αναπτυξιακής Πολιτικής και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δέσποινα Χατζιγαβριήλ.

Η ευχή όλων είναι η Μεγαλόχαρη να χαρίζει σε όλους υγεία, ενώ όλοι ζητάμε τη βοήθεια της προκειμένου να σβήσουν οι πυρκαγιές που καίνε σε όλη τη χώρα.

Οι πιστοί που παρευρέθηκαν δίνουν τις ευχές του για την εορτή της Παναγίας και εύχονται η Μεγαλόχαρη να είναι πάντα μαζί τους.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα έχει στις 7:30 το πρωί όρθρο και θεία λειτουργία.

Γιορτάζει η ιερά Μονή της Παναγίας Βύσσιανης στο Μετόχι Σερρών. Κάθε Δεκαπενταύγουστο, πλήθος πιστών σπεύδουν να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα, εναποθέτοντας όλες τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στην Παναγιά και να πάρουν το ιερό αγίασμα, που από θαύμα, σύμφωνα με τους πιστούς, την παραμονή της γιορτής της, τον Αύγουστο του 1996, στο επί σειρά ετών αποξηραμένο σημείο, άρχισε ξαφνικά να αναβλύζει νερό, το οποίο τρέχει άφθονο μέχρι και σήμερα.

Πηγή: eplogestv

Στη μονή αυτή βρίσκεται και η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας. Η λαϊκή παράδοση λέει ότι αυτήν την εικόνα την βρήκε ένας γεωργός στο μέρος που χτίστηκε ο Ναός. Ο γεωργός έβλεπε ότι επί τέσσερις νύχτες εκπέμπετο από αυτό το μέρος μυστηριακό φως. Σε θαύμα επίσης αιτιολογούν την ύπαρξη άφθονου νερού

Το Αγίασμα, επί σειρά ετών αποξηραμένο, σαν από θαύμα της Παναγίας, την παραμονή της γιορτής της (14 Αυγούστου 1996), άρχισε να αναβλύζει ασταμάτητα μέχρι και σήμερα. Το Καθολικό της μονής διευρύνθηκε το 1996 με την προσθήκη νάρθηκα. Επίσης στη θέση του παλαιού καθολικού το οποίο κατεδαφίστηκε χτίσθηκε το Παρεκκλήσι της Παναγίας.

Σχετικές ειδήσεις