Μητροπολίτης Κερκύρας: Η ανθρωπότητα έχει πλανηθεί από τα κηρύγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Σκληρή κριτική από τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο 

Μητροπολίτης Κερκύρας: Η ανθρωπότητα έχει πλανηθεί από τα κηρύγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων
2'

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του πρωτοδιακόνου του π. Δοσιθέου Παπαμήτρου, συλλειτουργών μετά του Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης και Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο π. Δοσίθεος, καταγόμενος εκ Βόλου, και αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, σπούδασε Μηχανολογία απ’ όπου έλαβε και το πτυχίο του και ακολούθως, ενεγράφη εις την θεολογικήν σχολήν Αθηνών όπου επίσης έλαβε το πτυχίον της θεολογίας.

Ο Μητροπολίτης αντιφωνώντας στην προσλαλιά του χειροτονούμενου, αναφέρθηκε στην φορτισμένη συναισθηματικά και πνευματικά ατμόσφαιρα του ιερού θυσιαστηρίου της ιεροσύνης. Συγκεκριμένα είπε «κατ’ αυτήν την ημέρα, το Πανάγιον Πνεύμα θα κατέλθει και θα σε καταστήσει κρουνό της Χάριτος Το. Θα αισθανθείς την αλλοίωση την πνευματική εις την ζωή σου και την παρακαταθήκη την οποία έπειτα από λίγο θα λάβεις, να την κρατήσεις υψηλά, ώστε δι’ αυτής να παρασταθείς στο φοβερόν βήμα της Κρίσεως. Φύλαξε την Παρακαταθήκη ταύτη έως της συντελείας των αιώνων και ο Κύριος και Θεός σου, θα σε διαφυλάξει στην σταυρική πορεία της ιεροσύνης σου. Καλείσαι να σηκώσεις τον σταυρόν της ιεροσύνης σε μια εποχή όπου ο κόσμος μας ζει την σύγχρονη Βαβέλ. Τότε που οι γλώσσες των ανθρώπων έπαθαν σύγχυση και ήρθε η κατάρα από το Θεό να παύσουν να επικοινωνούν.

Επιπλέον σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Νεκτάριο, η ανθρωπότητα προσπαθεί να απομακρύνει τον αληθινό Θεό από την ζωή της, διότι βρίσκεται ακατήχητη όσον αφορά στην πνευματική σχέση με τον Θεό. Έχει πλανηθεί από τα πλάνα κηρύγματα της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων η οποία αισθάνεται τον Θεό ως εμπόδιο για την υλοποίηση των σχεδίων της. Οι άνθρωποι έχουν εκμαυλισθεί από αυτήν την στείρα διδασκαλία των ΜΜΕ και ατυχώς, των συγχρόνων ηγετών οι οποίοι έχουν αναλάβει να εκμηδενίσουν και τον Θεόν και τον άνθρωπο.

Επιπλέον, η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την διαβολή του πνεύματος και τη στέρηση της ελευθερίας που ο Θεός μας προίκισε με την δημιουργία μας. Το χειρότερο είναι η διαστροφή της αλήθειας. Κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη ο ίδιος ο Κύριος μας είναι η αυτοαλήθεια της ζωής μας, κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή