Θεσσαλονίκη: Κατάνυξη και πλήθος πιστών στη λιτανεία για τον Άγιο Δημήτριο – Δείτε εικόνες

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιείται η λιτανεία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, του Αγίου Δημητρίου.
EUROKINISSI.

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιείται η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, καθώς και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.

Συγκεκριμένα, η λιτανεία άρχισε λίγο μετά τις 11:00 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αγήματα των ενόπλων δυνάμεων, μικροί μαθητές αλλά και μέλη χορευτικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεύουν την πομπή σε δρόμους της πόλης. Τις ιερές εικόνες και τα ιερά λείψανα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα.

Το «παρών» δίνουν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Τέλος, στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, ενώ, στις 21:00 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.