Μαθητές και σύλλογοι έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα έψαλαν σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο μαθητές και σύλλογοι από όλη την χώρα.
Ειδικότερα, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων και στη συνέχεια παιδιά από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων. Κατόπιν, ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο παιδιά νηπιαγωγείου από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα κι αμέσως μετά τα παιδιά από το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Αρχιεπισκοπής «Μαρία Κόκκορη». Ακολούθησαν η Ιόνιος Σχολή και το 30ό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αθηνών, μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη και τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης, το 8ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδος, που απέδωσαν τα κάλαντα και στη νοηματική γλώσσα.
«Η αγάπη είναι το κέντρο της ζωής μας και αυτήν την αγάπη την εκφράζει και μας τη δίνει ο Χριστός μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, ειρήνη και αγάπη.
Ιδιαίτερα, προς τους μαθητές της Λεοντείου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για την εποχή, κατά την οποία υπήρξε καθηγητής εκεί, ενώ μοιράστηκε με εκπαιδευτικούς και μαθητές αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο.
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος, με αφορμή το τελευταίο σχολείο που απέδωσε τα κάλαντα στη νοηματική γλώσσα, αναφέρθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο Γραικό και στη σημαντική συμβολή και προσφορά του προς τους κωφούς.
Εξάλλου, ο μακαριστός μητροπολίτης Νικόδημος ήταν ο πρώτος πνευματικός πατέρας των Ελλήνων Κωφών, αφού τους κατηχούσε στην ελληνική νοηματική γλώσσα πρωτοπορώντας μάλιστα, καθώς υπερασπίστηκε την ανάγκη και το δικαίωμα των κωφών να διδάσκονται στη φυσική τους γλώσσα και όχι στον προφορικό λόγο.