Ο Μεσογαίας Νικόλαος στο πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος θα τελέσει Τετάρτη 30 Νοεμβρίου την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Ανδρέα στο Λαύριο.

Ο Μεσογαίας Νικόλαος στο πανηγυρίζοντα  ναό του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου
1'

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια 2016»

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 18:00 θα τελεσθεί μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιεροθέου Καλογερόπουλου, ο οποίος είναι πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Η χορωδία Λαυρίου θα ψάλλει το Απολυτίκιο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. Στη συνεχεία, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις οδούς της ενορίας συνοδεία των παιάνων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 07:00 θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Αμέσως μετά, στις 11:30, θα γίνει αγιασμός για την έναρξη της Εκθέσεως «Sailing» της Εικαστικού S. Evgena στο πρώην ξενοδοχείο «Ευρώπη» (K. Πλειώνη 33’ και Ευστ. Βογιατζή).

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδώρου Γ. Λεμπέση.

Το απόγευμα στις 17:00 θα ψαλλεί στον Άγιο Ανδρέα ο εσπερινός, αγιασμός και ιερά παράκληση προς τιμήν του Αγ. Ανδρέa του Πρωτοκλήτου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή