«Παρμενίων 2019»: Ξεκίνησε η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ).
 «Παρμενίων 2019»: Ξεκίνησε η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας
INTIME NEWS
1'

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις μείζονες διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του πολιτικού τομέα. Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

  • Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
  • Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του διακλαδικού δόγματος διοικήσεως και ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
  • Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
  • Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
  • Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνες εξελίξεις: Ελληνικές φρεγάτες απέναντι από τουρκικές στο Καστελλόριζο

Η Τουρκία απέσυρε τα γεωτρύπανά της μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή