Θεατής η Ελλάδα στις Τουρκοϊσραηλινές επαφές

Προσπάθειες για να αναθερμανθούν οι μεταξύ τους σχέσεις επιχειρούν Τουρκία και Ισραήλ.

Θεατής η Ελλάδα στις Τουρκοϊσραηλινές επαφές
1'

Όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, στη Jerusalem Post, «οι ισραηλινές και τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν αποκαταστήσει μία γραμμή επικοινωνίας στο πλαίσιο των προσπαθειών των δύο χωρών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους».

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ μπορεί να καλέσει την Τουρκία να συμμετάσχει σε μια μεγάλης κλίμακας διεθνή εναέρια άσκηση στο Ισραήλ το 2013. Ωστόσο μέχρι τότε οι σχέσεις των δύο χωρών θα έχουν περάσει από πολλούς «σκοπέλους», καθώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση του κλίματος, η ατμόσφαιρα στην Ανατολική Μεσόγειο μυρίζει πάντα «μπαρούτι».

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις γιατί όσο δυνατός και αν είναι ο ελληνοϊσραηλινός άξονας, κάποια στιγμή οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ θα βελτιωθούν.

Κι αυτό μπορεί να γίνει σύντομα αν οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράν και της Συρίας οδηγήσουν σε χρήση στρατιωτικής δράσης. Οι δύο χώρες αναγκαστικά και με τις αμερικανικές ευλογίες θα πρέπει να ξεπεράσουν όσα τις έφεραν σ΄ αυτό το κλίμα αντιπαράθεσης.


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή