«Νίπτει τας χείρας της» η... παραπαίουσα Ευρώπη: Προκλητική αδιαφορία για τις κινήσεις των Τούρκων
Όταν η Ελλάδα έμπαινε στην ΕΟΚ που έγινε μετά ΕΕ, ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι υποστηρικτές της για να πείσουν τους ελάχιστους δύσπιστους, ήταν ότι η είσοδός μας στο… ευρωπαϊκό κλάμπ θα εξασφάλιζε τα σύνορά μας.
Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα χρησιμοποιούσαν και όταν προσπαθούσαν να μας πείσουν να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου σε συνέντευξή του δήλωνε τότε πως ενδεχόμενη είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωατλαντική Συμμαχία θα πρέπει να εξασφαλίζει την ειρήνη στο Αιγαίο και την προστασία των συνόρων μας απέναντι στους πάντα προκλητικούς Τούρκους.
Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το ΝΑΤΟ ακολουθεί την τακτική των ίσων αποστάσεων, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία φτάνει στο σημείο να απειλεί την ίδια τη συμμαχία, ενώ η παραπαίουσα Ευρώπη δεν είναι ικανή να παρέχει όχι μόνο προστασία στη χώρα μας αλλά, ούτε καν αλληλεγγύη.
Η Ε.Ε. «σφυρίζει αδιάφορα» για τη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, ενώ αναφορικά με το απαράδεκτο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης σχετικά με την μελλοντική οριοθέτηση της ΑΟΖ, η Κομισιόν το μόνο που είχε να πει ήταν ότι η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.
«Η ΕΕ έχει κατ' επανάληψη τονίσει στην Τουρκία ότι θα πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, να διατηρεί καλές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, καθώς και να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις καλής γειτονίας ή την ειρηνική διευθέτηση διαφορών, όποιες κι αν είναι αυτές», τόνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια του καθημερινού briefing της Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει το Μνημόνιο Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης «σχετικά με την μελλοντική οριοθέτηση της ΑΟΖ, θαλασσίων συνόρων και άλλων θεμάτων που φέρονται να παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στις 15 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισήμανε ότι «η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας θα πρέπει είναι αποτέλεσμα διαλόγου, οι σχετικές διαπραγματεύσεις να γίνονται καλή τη πίστει, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και πάντοτε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτά επί του συγκεκριμένου ζητήματος».
Ερωτηθείς δε για τη θέση της Επιτροπής επί της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί εφεξής στο θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «ό,τι διαφορές κι αν υπάρχουν, θα πρέπει πάντα εστιάζουμε στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στις αρχές της καλής γειτονίας και να επιλύουμε όλα τα δύσκολα θέματα ή τις διαφορές που υπάρχουν με διάλογο και διαπραγματεύσεις».
Τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις; Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…
Ποιος είναι όμως τελικά ο λόγος που οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν τον Ερντογάν;
Γιατί κανείς δεν τολμάει να τραβήξει το αυτό του προκλητικού «σουλτάνου»;
Γιατί ενώ ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαιώνει συνεχώς ότι είναι αφερέγγυος, οι Ευρωπαίοι δέχονται αδιαμαρτύρητα τις απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου;
Αυτή είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης; Μάλλον όχι… αυτή είναι μια Ευρώπη παραπαίουσα, στα χέρια τοκογλύφων που το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν… μπίζνες ακόμα και με ανθρώπους όπως ο Ερντογάν.
Η Ελλάδα θα πρέπει να καταλάβει όσο το δυνατόν πιο σύντομα ότι είναι μόνη της και να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Έκτακτη ενημέρωση της ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΕΣ)
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους