Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στις Βρυξέλλες: Το «μήνυμα» της Αθήνας στην Άγκυρα

Ολιγόλεπτη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης (12/02), στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ.
Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στις Βρυξέλλες: Το «μήνυμα» της Αθήνας στην Άγκυρα
INTIME NEWS
2'

Η συνάντηση των Χουλουσί Ακάρ και Νίκου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με τον ANT1, έγινε σε θετικό κλίμα και διήρκησε δεκαπέντε λεπτά.

Το μήνυμα που έστειλε η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ότι οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν βοηθούν στο πλαίσιο διαλόγου για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα και ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί στην Αθήνα πολυμελής αντιπροσωπία Τούρκων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από διπλωμάτες αλλά και στελέχη της νομικής υπηρεσίας του τουρκικού ΥΠΑΜ, θα συζητήσουν με αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο, τρόπους για την μείωση της έντασης στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Στη σκιά υπερπτήσεων η συνάντηση

Η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων, καθώς και σήμερα, Τετάρτη (12/02) συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16, δύο F-4 και δύο CN-235) προχώρησαν σε 68 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και εννέα εικονικές αερομαχίες μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών. Πέντε από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες και, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οκτώ από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το νεκρό βρέφος στην παραλία - Ομολόγησε η μητέρα του

Πατέρας μικρής Βαλεντίν: Τι υποστηρίζει για τη «νεκρή» γυναίκα του - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή