Στο σχέδιο προβλέπονται και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί υποστηρικτές του νομοσχεδίου ήλπιζαν σε ένα ισχυρό αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να νικήσει το πιθανό βέτο του Προέδρου των ΗΠΑ.
Ο στόχος επετεύχθη με 355 ψήφους υπέρ και 78 κατά για τον νόμο για την εθνική άμυνα του 2021, έναν νόμο, δηλαδή, που αφορά τις δαπάνες του επόμενου έτους για στρατιωτικά και άλλα εθνικά προγράμματα ασφάλειας.
Το επόμενο βήμα είναι η ψηφοφορία στη Γερουσία, όπου αναμένεται και πάλι μεγάλη αποδοχή του νομοσχεδίου με τις πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα hellasjournal να αναφέρουν ότι αναμένεται να περάσει με πλειοψηφία της τάξης του 75%.
Οι αναφορές για τις κυρώσεις σχετικά με τους ρωσικούς S-400 ήταν αποτέλεσμα της πρόνοιας που έδειξε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλοι συνάδελφοί του.
Ο νόμος αν ψηφιστεί και από τη Γερουσία θα τεθεί σε ισχύ 30 ημέρες μετά την υπογραφή του από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει με βέτο το επίμαχο νομοσχέδιο (National Defense Authorization Act) επειδή δεν καταργήθηκε από αυτό μια «ασπίδα» αστικής ευθύνης για τις εταιρείες κοινωνικών μέσων.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Η Ευρώπη μπροστά στις αποφάσεις: Θα συνεχίσει να «χαϊδεύει» τον Ερντογάν ή θα πάρει επιτέλους μέτρα;