Ν. Γκρούεφσκι: Άνευ προσδοκιών η συνάντηση με τον Λ. Παπαδήμο

Μειωμένες είναι οι προσδοκίες των Σκοπίων για τη συνάντηση του Νίκολα Γκρούεφσκι με τον Λουκά Παπαδήμο.
1'

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων χαιρέτισε μεν την απόφαση του Λ. Παπαδήμου «να αποδεχθεί την πρόταση για συνάντηση», αφήνοντας βέβαια αιχμές ότι η απόφαση ήρθε μετά από «μακρά αναμονή».

Μάλιστα, ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι εάν ο κ. Παπαδήμος είχε αποδεχθεί την πρόταση για συνάντηση εδώ και ένα και πλέον μήνα, οπότε και είχε αποσταλεί η επιστολή, «πιθανότατα θα υπήρχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί κάποια λύση μέχρι το τέλος της θητείας του».

Σε κάθε περίπτωση, τα Σκόπια δεν έχουν υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες. «Αφήνω εντούτοις να περάσει η συνάντηση και ακολούθως θα προβώ σε σχόλια για το εάν ο χαρακτήρας αυτής της συνάντησης θα είναι ουσιαστικός ή θα πρόκειται για μια συνάντηση πρωτοκόλλου» προσέθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε αποστείλει επιστολή στον κ. Παπαδήμο, ζητώντας συνάντηση σε χρόνο και τόπο επιλογής του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η επιστολή επιδόθηκε στην κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου, ενώ χθες ο πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Γκρούεφσκι να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.