ΕΘΝΙΚΑ

Τσελίκ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις - Δεν θα φταίει η Τουρκία για αποσταθεροποίηση των σχέσεων

Τσελίκ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις - Δεν θα φταίει η Τουρκία για αποσταθεροποίηση των σχέσεων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για προκλητικές δηλώσεις από μέρους της Ελλάδας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (ΑKP) Ομέρ Τσελίκ, υπογραμμίζοντας ότι η «εάν συνεχιστούν, δεν θα ευθύνεται η Τουρκία για αποσταθεροποίηση των σχέσεων».

«Υποστηρίζουμε θερμά την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το διερευνητικό έδαφος αλλά οι προκλητικές δηλώσεις της Ελλάδας συνεχίζονται. Είμαστε γείτονες, έχουμε ζήσει μαζί μέχρι τώρα και θα ζήσουμε μαζί από τώρα και στο εξής. Κι εμείς γνωρίζουμε κι εσείς γνωρίζετε ότι δεν θα ωφελήσουν σε τίποτα οι συμμαχίες που δημιουργήσατε με άλλους για να στριμώξετε την Τουρκία», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα, ο ίδιος απευθυνόμενος στην Αθήνα, σημείωσε ότι «εάν συνεχιστούν οι προκλητικές δηλώσεις (...), δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων».

Ο Ομέρ Τσελίκ, στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να χρησιμοποιούν μία «πιο υγιή γλώσσα».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περί παρενόχλησης του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώνοντας ότι «αυτή η ένταση πρέπει να αποφευχθεί. Η σημερινή εικόνα δεν είναι κατάλληλη για τη θετική ατμόσφαιρα που ξεκίνησε με τις διερευνητικές συνομιλίες. Το θέμα είναι να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης».

Με πληροφορίες από: sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση του lockdown στην Αττική μέχρι τις 8 Μαρτίου - Κλειστά σχολεία, λιανεμπόριο