Ανάβει και πάλι η «φωτιά» στον Έβρο: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο με Τούρκους να διευκολύνουν μετανάστες

Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν εμποδίζουν τους παράτυπους μετανάστες, όταν εκείνοι χρησιμοποιούν ένα πέρασμα, αλλά αντίθετα τους δείχνουν ποια είναι τα προσβάσιμα σημεία
Intime News
2'

Σε νέες προκλήσεις στον Έβρο προχωρούν οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες, τόσο με προσπάθειες προώθησης μεταναστών όσο και με πυροβολισμούς οι οποίο καταγράφηκαν και από τις δυνάμεις της Frontex που περιπολούν τα σύνορα με ελληνικές δυνάμεις.

Μετά το περιστατικό των πυροβολισμών οι Έλληνες συνοριοφύλακες βρίσκονται σε συναγερμό. Περιοχές του Έβρου που λόγω χειμώνα δεν ήταν προσβάσιμες -καθώς ο ποταμός ήταν φουσκωμένος- τώρα μπορούν πλέον να ξεπεραστούν από τις ομάδες των οργανωμένων δουλεμπόρων.

Η τηλεόραση του OPEN παρουσίασε εικόνες στις οποίες αποτυπώνονται Τούρκοι στρατοχωροφύλακες να διευκολύνουν παράτυπους μετανάστες να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Τετάρτη από ελληνική περίπολο οι Τούρκοι όχι μόνο δεν εμποδίζουν τους παράτυπους μετανάστες, όταν εκείνοι χρησιμοποιούν ένα πέρασμα, αλλά αντίθετα τους δείχνουν ποια είναι τα προσβάσιμα σημεία ώστε να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν καταγράψει τη δράση των κυκλωμάτων και έχουν προχωρήσει σε επιχειρήσεις αποτροπής σε όλο το μήκος του ποταμού.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, υπάρχει προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας στην περιοχή.

Τούρκοι στρατιώτες πυροβολούν καθημερινά, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Φερών, Αθανάσιος Πεμούσης λέγοντας χαρακτηριστικά, «από τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου και μετά, οι Τούρκοι από απέναντι προσπαθούν με πυροβολισμούς να μας εκφοβίσουν, να μας ρίξουν το ηθικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες