Γενς Στόλτενμπεργκ: Ένα ψέμα για την Ελλάδα και μια αποκάλυψη για το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί να μην πέσει από την εξουσία ο Ερντογάν

Γενς Στόλτενμπεργκ: Ένα ψέμα για την Ελλάδα και μια αποκάλυψη για το ΝΑΤΟ
O Γιενς Στόλτενμπεργκ
INTIME
3'

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαιώνουν τον περίεργο ρόλο του ΝΑΤΟ, όσο και του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας.

Ο κ. Στόλντενμπεργκ όχι μόνο είπε απίστευτα ψέματα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αλλά αποκάλυψε ότι αυτό που φοβίζει το ΝΑΤΟ δεν είναι το καθεστώς Ερντογάν, αλλά η αντιπολίτευση στην Τουρκία! Δικαίως λοιπόν οι επικριτές του τον αποκαλούν εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν. Ξεκίνησε λοιπόν τη συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point με τις γενικότητες των ίσων αποστάσεων και την κρισιμότητα της κατάστασης: «Η κατάσταση είναι δύσκολη και για αυτό είναι απαραίτητο το ΝΑΤΟ να είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούν να συναντηθούν Ελλάδα και Τουρκία». Αμέσως μετά έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το ΝΑΤΟ μας «έσωσε» από μια σύγκρουση με την Τουρκία το 2020!

«Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε». Αυτά δηλώνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περίοδο LE POINT. «Η κατάσταση είναι δύσκολη και γι' αυτό είναι απαραίτητο το ΝΑΤΟ να είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούν να συναντηθούν Ελλάδα και Τουρκία» σημειώνει ακόμη ο Στόλτεμπεργκ. Μιλάμε για ασύστολα ψεύδη αφού τόσο ο ίδιος, όσο και η Συμμαχία ήταν άφαντοι τόσο στην προσπάθεια εισβολής στον Έβρο, όσο και στην υπόθεση του Oruc Reis στο Αιγαίο. Κανένας μηχανισμός του ΝΑΤΟ δεν απέτρεψε καμία σύρραξη. Ήταν πολιτική απόφαση της Ελλάδας να μην προκαλέσει θερμό επεισόδιο αν και θα μπορούσε...

Στην ίδια συνέντευξη ερωτηθείς κατά πόσο είναι δικαιολογημένες οι περί τρομοκρατίας ενστάσεις της Άγκυρας αναφορικά με τα αιτήματα προσχώρησης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ απάντησε: «Λέω ότι όταν εκφράζονται τέτοιες ανησυχίες, πρέπει να διαβουλευόμαστε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, μαζί, για να διασφαλίσουμε ότι θα καταπολεμήσουμε από κοινού την τρομοκρατία». Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ αποδέχεται ότι η Σουηδία και η Φινλανδία υποθάλπουν τρομοκράτες.

Στην ερώτηση «γνωρίζετε ότι η Τουρκία σήμερα χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες» απλούς πολιτικούς αντιπάλους» ο Στόλτεμπεργκ απάντησε: «Γνωρίζω ότι οι σύμμαχοι ανησυχούν για την κατάσταση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα όπου οι Σύμμαχοι μπορούν επίσης να συζητούν αυτά τα θέματα».

Λέει λοιπόν ξεκάθαρα ότι το ΝΑΤΟ ανησυχεί να μην πέσει από την εξουσία ο Ερντογάν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Στόλτενμπεργκ προκαλεί την κοινή λογική και προφανώς τα όσα λέει δεν απηχούν προσωπικές του απόψεις. Τα όσα λέει είναι η γραμμή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και είναι ξεκάθαρα υπέρ της Τουρκίας. Αν μπορέσουμε να το αντιληφθούμε αυτό, τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή