Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει πάντα το Διεθνές Δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών

Ξεκάθαρο μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που συμμετέχει σε διάσκεψη για την Ουκρανία στο Λουγκάνο της Ελβετίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Φωτογραφία αρχείου / InTime
1'

Στη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, που διεξάγεται στο Λουγκάνο της Ελβετίας, συμμετέχει η Ελλάδα δια του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Κατά την άφιξή του στο δείπνο εργασίας, ο κ. Δένδιας προχώρησε σε μια δήλωση με σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως η Αθήνα πάντα στηρίζει τη διεθνή νομιμότητα, το Διεθνές Δίκαιο και την εδαφική κυριαρχία.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ήδη εκπεφρασμένη πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει πλήρως την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, όπως και τη διαρκή προσπάθεια για στήριξη της ελληνικής μειονότητας των περιοχών που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Λουγκάνο εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, στη διάσκεψη που διοργανώνει η ελβετική κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση τους Ουκρανίας», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Η ελληνική θέση είναι πάντοτε σαφής. Υποστηρίζει τη διεθνή νομιμότητα, το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι επίσης, είμαι εδώ για να θυμίσω την υπόσχεση του πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη, ότι όταν η διεθνής νομιμότητα αποκατασταθεί η Ελλάδα θα επανοικοδομήσει τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις της γυναικολογικής κλινικής στη Μαριούπολη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ελληνική μειονότητα στις περιοχές που έχουν πληγεί».

Η δήλωση του κ. Δένδια: