Απειλεί με πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο η Τουρκία

Τα τουρκικά μέσα θεωρούν τα ελληνικά πλωτά ραντάρ απειλή για την Τουρκία - «θα μπορούν να ελέγχουν τις ακτές της Τουρκίας»
Απειλεί με πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο η Τουρκία
2'

Προκαλεί η Τουρκία για τα 7 πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο, με τα ΜΜΕ της γείτονος να μιλούν για προκλητικά ρεπορτάζ.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα θεωρούν τα ελληνικά πλωτά ραντάρ απειλή για την Τουρκία - «θα μπορούν να ελέγχουν τις ακτές της Τουρκίας» - και αναφέρουν ότι η «ΕΕ στηρίζει τα σχέδια της Ελλάδας».

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, το τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL, αναφέρει τα εξής: «Μόλις λέγαμε πως υπάρχει θετικό κλίμα με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Ελλάδα, ενώ χαμογελάει στο παρασκήνιο, κάνει άλλα πράγματα. Εδώ στον χάρτη βλέπετε την Σαμοθράκη, τη Λέσβο, την Χίο, την Ικαρία, την Σάμο, την Κάλυμνο, την Κω και την Ρόδο. Αυτή εδώ δεν είναι η λίστα των νησιών που θα πάτε δίχως βίζα. Αυτά είναι τα νησιά που η Ελλάδα θα εγκαταστήσει ραντάρ. Βάζει κάτω απο τη μύτη μας ραντάρ.Στην Αττάλεια, στο Αίδινιο, στη Σμύρνη , στο Τσανάκαλ. Να τι κάνει η Ελλάδα. [...] Όταν αυτά τα χτίσετε κοντά στις τουρκικές ακτές και στα τουρκικά νησιά, τότε ο τουρκικό στόλος θα κάνει κάτι, ίσως πέσει πάνω τους ή κάτι άλλο».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι «η Τoυρκία δεν έχει ανάγκη να κάνει κάποιο επιπλέον κόπο. Αν οι όλμοι στρίψουν προς το Καστελόριζο, τότε περαστικά τους. Μιλάμε για μια απόσταση 500 μέτρων για έναν μικρό όλμο.Εσύ Ελλάδα, πως από τόσα χιλιόμετρα θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αυτό το νησί, και μπορείς και συμπεριφέρεσαι με τέτοιο θράσος, τέτοια αδιαφορία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή