Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: «Χαιρόμαστε που έχουν αυξηθεί οι επαφές μας με την Ελλάδα»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στο ταξίδι του Πρωθυπουργού, στην Άγκυρα.
AP.
1'

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά τη συνεδρίαση του αποψινού (20/05) Υπουργικού Συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρούμενος για τις αυξημένες επαφές με την Ελλάδα, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε «την πιο πρόσφατη ένδειξη της κοινής μας βούλησης να ανοίξουμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας», όπως μεταδίδουν τα Μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Αν και τόνισε πως δεν πρόκειται να λυθούν όλα τα προβλήματα «με μερικές συναντήσεις», υπογράμμισε πως αναζητείται έδαφος «για συμβιβασμό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η απόσταση που έχουν διανύσει τα δύο κράτη «θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής».

Ημέρα εθνικού πένθους στην Τουρκία για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι

Για τον χαμό του Προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, του Υπουργού Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ – Αμπντολαχιάν, αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο που συνετρίβη εχθές νωρίς το απόγευμα (20/05), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως «είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του αδελφού μου και των μελών της αντιπροσωπείας του.

Μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου, επικοινωνήσαμε με τις ιρανικές αρχές και διατάχθηκε καθολική κινητοποίηση για υποστήριξη των δραστηριοτήτων έρευνας και διάσωσης. Αποφασίσαμε να κηρύξουμε ημέρα πένθους στη χώρα μας».

Σχετικές ειδήσεις