Μηνύματα με διπλή ανάγνωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας για τα ελληνοτουρκικά

Ναι μεν αλλά οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας 
Μηνύματα με διπλή ανάγνωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας για τα ελληνοτουρκικά
1'

Σε δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά προέβη ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, ο Γκιουλέρ στο περιθώριο της άσκησης EFES-2024 είπε: «Πιστεύω ότι διανύουμε μια θετική περίοδο και ότι μια ειλικρινής και εποικοδομητική σχέση με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη λύση θα είναι προς όφελος των δύο χωρών».

Λέγοντας ότι δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με τους γείτονες πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και την αποτρεπτικότητα του στρατού μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας». είπε. Ο Γκιουλέρ είπε ότι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης προβλημάτων είναι η καθιέρωση διαλόγου χωρίς την ανάγκη τρίτου μέρους.

Σε αντίστοιχη συνέντευξή του στη Milliyet σημειώνει: «Ως Τουρκία, ενεργούμε πάντα με την ιδέα ότι "η ειρήνη δεν έχει χαμένους και ο πόλεμος δεν έχει νικητές". Φυσικά, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν θα κάνουμε ποτέ καμία εκχώρηση από τα εθνικά μας συμφέροντα, όσο προσπαθούμε για μια ειρηνική λύση, καθώς και ότι η αποφασιστικότητά μας για το θέμα αυτό είναι απόλυτη. Υπό αυτή την έννοια, παρακολουθούμε στενά κάθε βήμα, εργασία, προσέγγιση και δήλωση».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή