«RIVER ROUTE» στον Έβρο: Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη άσκηση με πλωτά μέσα

Σκοπός της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού σε αντικείμενα πλεύσης των ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων μέσων.
1'

Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «RIVER ROUTE» διεξήχθη χθες στο κέντρο εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων του Ν. Έβρου, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 31 Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «ΚΑΜΙΑ», της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», του 730 τάγματος Μηχανικού Γεφυροσκευής και του 744 λόχου Μηχανικού Γεφυροσκευής.

Σκοπός της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού σε αντικείμενα πλεύσης των ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων μέσων, καθώς και στην τεχνική διάβασης υδάτινου κωλύματος, υπό τις συνθήκες ενός σύγχρονου περιβάλλοντος επιχειρήσεων.

Την τελική φάση της «RIVER ROUTE» παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, o διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) «ΘΗΣΕΑΣ», αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, καθώς και παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Κύπρο.