Αδιανόητο παραλήρημα Μπαχτσελί: Ονειρεύεται να πάρει τη... Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη

Άκρως προκλητικές δηλώσεις από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί που... οραματίζεται να εντάξει στα σύνορα της Τουρκίας ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.
Αδιανόητο παραλήρημα Μπαχτσελί: Ονειρεύεται να πάρει τη... Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη
2'

Στη ρητορική των προκλήσεων επανέχονται οι Τούρκοι οι οποίοι αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα όρια περί αλυτρωτισμού, όπως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που επικαλούνται συνεχώς.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει προβεί σε εμπρηστικές δηλώσεις, σήμερα επιδόθηκε σε ένα νέο παραλήρημα.

Σύμφωνα με όσα είπε, όνειρό του αποτελεί η ένταξη της... Θεσσαλονίκης, της Δυτικής Θράκης αλλά και των νησιών στα τουρκικά σύνορα, επικαλούμενος μάλιστα και μια φράση του Κεμάλ Ατατούρκ!

«Η δική μας γραμμή είναι η γραμμή που χάραξε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος κρέμασε σαν μετάλλιο στο λαιμό της ιστορίας τις λέξεις: ''Η μόνη μου τιμή και ο μόνος μου πλούτος στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο Τουρκισμός''. Μια από τις πηγές έμπνευσής μας είναι η ιαχή ''Θεού θέλοντος, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη και το Κιρκούκ και τα Νησιά, αν είμαι άξιος και θα συμπεριλάβω τη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, στα σύνορα της Τουρκίας''. Και όπως είπε πάλι ο Άγιος Ατατούρκ, ''ο Τούρκος είναι η αστραπή, ο τυφώνας, ο ήλιος που φωτίζει τον κόσμο''», είπε αναλυτικά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Το μύθευμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι στα σχολικά βιβλία της 6ης τάξης των σχολείων της Τουρκίας εκτός από την 9η όπου θα διδάσκεται και το τουρκολιβυκό μνημόνιο ενσωματώνεται «Ο αιώνας της Τουρκίας» στο οποίο εντάσσεται «Η Γαλάζια Πατρίδα».

Παράλληλα, οι μαθητές θα ενημερωθούν και για τον γιατρό Σαδίκ Αχμέτ, «ηγέτη» όπως τον περιγράφουν «του αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για τα δικαιώματα τους».

Ειδικότερα, στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου και συγκεκριμένα στο μάθημα της 6ης ταξης «Ο κόσμος το σπίτι μας» αναγράφεται στην περιγραφή του μαθήματος το εξής:

«Στο θέμα της προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας σε θαλάσσιες δικαιοδοσίες, τονίζεται η σημασία της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ για τη γεωπολιτική της χώρας μας όσον αφορά τα σύνορα του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Θάλασσας του Μαρμαρά»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή