Νέα πρόκληση του Σκοπιανού πρωθυπουργού με μήνυμα σε Μητσοτάκη: Συνηθίστε τη νέα πολιτική μας

«Πέρασαν οι εποχές που υπήρχαν πολιτικοί με σκυμμένη πλάτη στην κυβέρνηση των Σκοπίων, πολιτικοί που ταπεινώνουν τον εαυτό τους, πολιτικοί που είναι έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα», είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων 
2'

Νέο προκλητικό μήνυμα έστειλε σήμερα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το danas.rs ο πρωθυπουργός Σκοπίων Χριστιάν Μιτσκόσκι δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να συνηθίσουν τη νέα πολιτική των Σκοπίων, που προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας και βλέπει τη συνεργασία ως αμφίδρομο δρόμο.

Επισήμανε ότι «πέρασαν οι εποχές που υπήρχαν πολιτικοί με σκυμμένη πλάτη στην κυβέρνηση των Σκοπίων, πολιτικοί που ταπεινώνουν τον εαυτό τους, πολιτικοί που είναι έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα, αλλά όχι για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας, και από την άλλη, κάνοντάς το σαν να κυματίζουν την ευρωπαϊκή σημαία, αλλά να ληστεύουν το κράτος και τους πολίτες ταυτόχρονα».

«Είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους, αλλά πρέπει να συνηθίσουν τους πολιτικούς που είναι εκεί για να προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών, να εργάζονται για το καλό της πατρίδας, για το μέλλον», είπε ο Μίτσκοσκι στους δημοσιογράφους στην Τζεβτζέλια εννοώντας τη νέα σκοπιανή κυβέρνηση της οποίας ο ίδιος ηγείται.

Ο Μιτσκόσκι απάντησε με αυτόν τον τρόπο σε σχετική ερώτηση προκειμένου να σχολιάσει τη δήλωση Ράντεφ στα ΜΜΕ μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα ότι «η ηγεσία της των Σκοπίων δεν είναι έτοιμη» και ότι «οι αρχές στα Σκόπια δεν γνωρίζουν το συνταγματικό δίκαιο».

Διπλό μήνυμα προς Αθήνα και Σόφια

«Το μήνυμά μου και στους δύο, που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα, είναι ότι είμαστε ένα ειρηνικό μικρό έθνος, ένα από τα μικρότερα στα Βαλκάνια, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους και βλέπουμε τη συνεργασία ως αμφίδρομο δρόμο. Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος και στις 8 Μαΐου τελείωσαν οι εποχές που η συνεργασία με τους πολιτικούς της χώρας θεωρούνταν μονόδρομος», είπε ο Μίτσκοσκι.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κάλεσε Ράντεφ και Μητσοτάκη να συνεργαστούν για την οικονομική ανάπτυξη των κρατών και τη συνένωση των λαών, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η πολιτική καλής γειτονίας δεν χτίζεται με «απαξίωση και προσβολές».

«Θέλω ως βαλκανικές χώρες να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα άλλων τύπων χωρών, όπως οι χώρες της Βαλτικής και οι Σκανδιναβικές χώρες, και όλοι μαζί με τις γέφυρες που έχουμε φτιάξει, ενωμένοι, μπροστά αξιωματούχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας χτίσουμε μια πολιτική καλής γειτονίας. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με απαξίωση και προσβολές», είπε χαρακτηριστικά ο Μίτσκοσκι.