Νέα παρέμβαση Ερντογάν για τα περί σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ – Στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου

Ο Ερντογάν θα βρεθεί στο ψευδοκράτος για την μαύρη επέτειο της εισβολη΄ς 
Νέα παρέμβαση Ερντογάν για τα περί σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ – Στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου
3'

Ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στο Καζακστάν.

Επίσης όπως ανέφερε ο ίδιος θα δώσει μαζί με τον κ. Μπαχτσελί το παρών στην 50ή επέτειο της εισβολής στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών Τούρκος καθηγητής σημείωσε ότι η γειτονική μας χώρα είναι εγγυήτρια στο νησί και έχει δικαίωμα να έχει λόγο...

Ισραήλ, Κύπρος και οι επιπτώσεις στην περιοχή

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος ερωτήθηκε για την αναφορά περί χρήσης βάσεων της Κύπρου από το Ισραήλ και από τις χώρες υποστηρικτές του και αν αυτό έχει μετατραπεί σε απειλή για το ψευδοκράτος και την Τουρκία.

Ο Ερντογάν απάντησε: «Νέες εξελίξεις σημειώνονται στη διαδικασία που ξεκίνησε με τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Η Χαμάς αποδέχθηκε το προσχέδιο για κατάπαυση του πυρός, με μερικά αιτήματα για αλλαγές. Ο επικεφαλής της MOSSAD θα μεταβεί στη Ντόχα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα καλέσει επίσης τον Νετανιάχου για το θέμα. Σε αυτό το στάδιο, όλες οι δυτικές χώρες πρέπει να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ από κοινού. Ως αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων, πιστεύω και ελπίζω ότι θα επιτευχθεί οριστική κατάπαυση του πυρός. Συζητήσαμε επίσης αυτά τα θέματα στις συναντήσεις μας με τον Εμίρη του Κατάρ. Ασκούν επίσης την απαραίτητη πίεση μέσω διαφορετικών καναλιών.

Η ελπίδα μας είναι ότι, εντός των επόμενων ημερών, ως αποτέλεσμα της κλήσης του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν προς το Ισραήλ, θα επιτευχθεί οριστική κατάπαυση του πυρός και έτσι θα λήξουν οι πρόσφατες σφαγές που διέπραξε το Ισραήλ.

Ερχόμενοι στο άλλο θέμα, μπορεί το Ισραήλ να πετύχει αποτελέσματα με τις επιχειρήσεις που κάνει; Θα έχει αποτελέσματα με όσα έχει στην ελληνική Κύπρο; Πότε ξεκίνησαν αυτές οι επιθέσεις; Έχει επιτύχει το Ισραήλ τα αποτελέσματα που στόχευε από τότε; Είπαν ότι θα τελείωναν τη δουλειά μέσα σε μια εβδομάδα ή 15 ημέρες. Δεν μπόρεσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Θα πρέπει να αποφεύγονται τυχόν βήματα που θα επεκτείνουν τη φωτιά στην περιοχή».

Η παρουσία του στα κατεχόμενα

Σχετικά με την παρουσία του στα κατεχόμενα και το...σόου που ετοιμάζεται για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ο Ερντογάν διεμήνυσε:

«Πηγαίνουμε στην ΤΔΒΚ με τον Πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ ΜΠαχτσελί. Ίσως μπορέσουμε να πάμε στην Κύπρο μια μέρα νωρίτερα. Όπως γνωρίζετε, στις 20 Ιουλίου κάνει ζέστη στη Βόρεια Κύπρο. Τα αδέρφια μας στην Κύπρο μπορούν επίσης να ανεχθούν την καύσωνα ως ένα βαθμό. Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar συνέστησε να έρθουμε μια μέρα πριν, να περάσουμε τη νύχτα εκεί και να πραγματοποιήσουμε τις τελετές γύρω στις 9 το πρωί. Είπαμε «ενδείκνυται». Τώρα προετοιμαζόμαστε ανάλογα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή