Μίτσκοσκι για πιθανή συνάντηση με Μητσοτάκη: «Θα συζητήσουμε ως καλοί γείτονες και εταίροι»

Βήμα πίσω από τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων, Χριστιάν Μίτσκοσκι, αναφερόμενος στην Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
AP.
1'

Απέχοντας από την προκλητική ρητορική, ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σημείωσε σήμερα (05/07) ότι σε περίπτωση που έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον το τριήμερο 09 – 11 Ιουλίου, ελπίζει πως θα διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και ότι θα συνομιλήσουν ως καλοί γείτονες και εταίροι.

«Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και ότι θα συζητήσουμε ως εταίροι και καλοί γείτονες, εφόσον υπάρξει μία τέτοια συζήτηση. Αν δεν υπάρξει συνάντηση σε αυτή τη φάση (σ.σ. στην Ουάσινγκτον), ελπίζω ότι θα υπάρξει σύντομα», επεσήμανε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Ακόμη, σημείωσε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι: «Οικοδόμηση καλών σχέσεων με όλους τους γείτονες», όμως, συμπλήρωσε ότι οι σχέσεις πρέπει να έχουν αμφίδρομη πορεία.

«Η στάση μας, ως κυβέρνηση, είναι ότι θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες, θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας, πως για εμάς αυτό είναι μία αμφίδρομη πορεία. Μέχρι τώρα, υποθέτω ότι είχαν συνηθίσει σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, αλλά τώρα είμαστε εμείς πολιτικοί και μία κυβέρνηση που θέλει να ασκήσει πολιτική αμφίδρομης καλής γειτονίας και έτσι θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Σχετικές ειδήσεις