Ανιστόρητο παραλήρημα Σκοπιανού πρέσβη στην Τουρκία: «Ο Κεμάλ γεννήθηκε στα Σκόπια»

Ο πρέσβης Manasijevski, προέβη σε πρωτοφανείς και ανιστόρητες δηλώσεις για τις σχέσεις αυτών που ο ίδιος αποκαλεί "Μακεδόνες" και των Τούρκων και για την καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ

Ανιστόρητο παραλήρημα Σκοπιανού πρέσβη στην Τουρκία: «Ο Κεμάλ γεννήθηκε στα Σκόπια»
2'

Την στιγμή που η ελληνική αντιπροσωπεία προεξάρχοντος του πρωθυπουργού αναμένεται να θέσει το ζήτημα των προκλητικών δηλώσεων των Σκοπιανών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο πρέσβης του γειτονικού κρατιδίου στην Άγκυρα προέβη σε ένα χοντροκομμένο κρεσέντο παραχάραξης κάθε έννοιας ιστορίας.

Ο Jovan Manasijevski, Πρέσβης των Σκοπίων στην Άγκυρα, βρέθηκε στην τουρκική επαρχία του Καϊσερί στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμμάτων και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Memduh Büyükkılıç.

Ο Πρέσβης Manasijevski, προέβη σε πρωτοφανείς και ανιστόρητες δηλώσεις για τις σχέσεις Μακεδόνων, Τούρκων και για την καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο πρέσβης χαρακτήρισε «Μακεδονία» τα Σκόπια στο μοτίβο, που χάραξαν υψηλόβαθμα στελέχη της νέας κυβέρνησης της χώρας του και συγκεκριμένα στο ανιστόρητο κρεσέντο του ο Manasijevski είπε: «Όπως αναφέρατε, η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι πραγματικά υπέροχη. Μαζί ήμασταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 500 χρόνια. Όπως γνωρίζετε, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε δύο μέρη: την Ανατολία και τη Ρωμυλία. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που έχουμε μια ιστορική συνεργασία. Όπως γνωρίζετε, η σημερινή Μακεδονία είναι μια πολυπολιτισμική και εθνοτικά διαφορετική χώρα, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από τους Τούρκους Καραμάν. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι μας. Είναι ένας από τους δύο σημαντικούς πυλώνες της ενότητάς μας, ένας από αυτούς τους πυλώνες είναι άνθρωποι τουρκικής καταγωγής».

Η Θεσσαλονίκη ανήκει στα Σκόπια;

Υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη υπερηφάνεια για αυτούς που ο Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην - κατά τον ίδιο- «Μακεδονία». Ως γνωστόν ο Κεμάλ γενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, επομένως η αλυτρωτική μασκα των Σκοπιανών έπεσε ξανά κάνοντας κρότο.

Συγκεκριμένα ο πρέσβης Manasijevski είπε: «Όχι μόνο έχουμε κοινά πράγματα με τους Οθωμανούς, αλλά είναι επίσης μεγάλη υπόθεση για εμάς που ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μακεδονία. Όπως ξέρετε, μορφώθηκε στο Μοναστήρι και του συμπεριφερθήκαμε σαν Μακεδόνα. Έχουμε δύο μουσεία αφιερωμένα σε αυτόν στη Μακεδονία. Ένα στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και ένα στον πατέρα του. Αποκαταστήσαμε και το πατρικό του σπίτι», είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή