«Ανοιχτούς διαύλους» βλέπουν οι Τούρκοι από τη φωτογραφία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Πώς σχολιάζουν τουρκικά ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

«Ανοιχτούς διαύλους» βλέπουν οι Τούρκοι από τη φωτογραφία Μητσοτάκη-Ερντογάν
2'

Η φωτογραφία Μητσοτάκη - Ερντογάν δείχνει πως υπάρχουν «ανοιχτοί δίαυλοι» αναφέρουν Τούρκοι αναλυτές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Όπως σημείωσε ο ανταποκριτής του Turkmedya στην Άγκυρα: «Φυσικά κι έχουμε ζητήματα που πρέπει να λύσουμε. Το ζήτημα του Κυπριακού παραμένει, το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου όπως το ζήτημα των νησιών, της υφαλοκρηπίδας. Αυτά όμως δεν είναι ζητήματα που ξεκίνησαν αυτή την περίοδο. Συνεχίζονται. Αλλά όταν υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι μακροπρόθεσμα μπορούν να βρεθούν λύσεις. Το σημαντικό είναι λόγω αυτών των διαφορών να μην αυξηθεί η ένταση. Λόγω αυτών των θεμάτων στο παρελθόν φτάσαμε στα όρια του πολέμου.

Για να μην ζήσουμε τέτοια θέματα πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι και τέτοια φωτογραφία. Ο Μητσοτάκης πήγε στην Άγκυρα, ο πρόεδρος πήγε στην Αθήνα. Εκεί ο πρόεδρος είπε κάτι σημαντικό, ναι έχουμε διαφορές, ναι υπάρχουν προβλήματα, αλλά όσο δεν βάζουμε ανάμεσα μας τους τρίτους, αυτά τα θέματα μπορούμε να τα συζητάμε.»

Τουρκική προεδρία: «Πνεύμα αλληλεγγύης με την Ελλάδα με βάση την αρχή της καλής γειτονίας»

Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται: «Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να αναπτύξει το πνεύμα αλληλεγγύης με την Ελλάδα με βάση την αρχή της καλής γειτονίας και ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλο και περισσότερο. Δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι θετικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη και ότι θα ήταν ωφέλιμο για όλες τις χώρες της περιοχής να εργαστούν για να εξασφαλίσουν την επικράτηση της ειρήνης σε αυτές τις περιοχές».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή