Τουρκική προβοκάτσια άνευ προηγουμένου: «Ανακάλυψαν» χτύπημα του λιμενικού σε ψαράδικο

Γνωστός προβοκάτορας ο Τούρκος ψαράς - Φτιάχνουν κλίμα οι Τούρκοι στο Αιγαίο παρομοιάζοντας την Ζουράφα με τα Ίμια 

Τουρκική προβοκάτσια άνευ προηγουμένου: «Ανακάλυψαν» χτύπημα του λιμενικού σε ψαράδικο
Eurokinissi
3'

Σε μια τουλάχιστον προκλητική αναφορά προχώρησε Τούρκος ψαράς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησε το Λιμενικό της χώρας μας στην βραχονησίδα Ζουράφα!

Ο ψαράς, ονόματι Οζντεμίρ, ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα veryansintv, της γειτονικής χώρας ,πως δέχτηκε επίθεση από το ελληνικό λιμενικό.

Ο Τούρκος αυτός είναι γνωστός στις ελληνικές αρχές και από παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες και κατά το παρελθόν, όπως φαίνεται στο βίντεο:

Τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Λίγες μόνο ώρες μετά τη νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν οι Τούρκοι «φτιάχνουν κλίμα» στο Αιγαίο καταγγέλλοντας ότι δήθεν ψαράδικο σκάφος τους χτυπήθηκε από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο «İlker Özdemir, ψάρευε σε διεθνή ύδατα, όταν το σκάφος του άρχισε να μπάζει νερό αφού χτυπήθηκε από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής σε απόσταση 3 μιλίων από το Giraffe Rock (Ζουράφα)».

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο προβοκάτορας ψαράς αντί να επικοινωνήσει με τις τουρκικές αρχές, επικοινώνησε με έναν εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατο ναύαρχο Cem Gürdeniz.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Τούρκος απόστρατος η τηλεφωνική σύνδεση με τον Özdemir διακόπηκε ξαφνικά.

Ο απόστρατος ναύαρχος Gürdeniz έκανε μια ανάρτηση σχετικά με το θέμα στον λογαριασμό του X. Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

Προσοχή, αυτό το tweet δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης. Μόλις τώρα στις 11.44, ο İlker Özdemir, ένας λάτρης της γαλάζιας πατρίδας από την Gökçeada, ένας ψαράς που έχει σταθεί απέναντι στην ελληνική ακτοφυλακή και έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας στους βράχους της Καμηλοπάρδαλης (Ζουράφα) στο Βόρειο Αιγαίο, που μας ανήκουν μέχρι σήμερα, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής χτύπησε το σκάφος του και πήρε νερό σε απόσταση 3 μιλίων από την βραχονησίδα. Ένα λεπτό αργότερα το τηλέφωνο έσβησε. Δεν ξέρω αν το σκάφος του βυθίστηκε ή όχι.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2022, το ελληνικό σκάφος απείλησε να βυθίσει τον ψαρά μας. Είμαι βέβαιος ότι τα σκάφη του Λιμενικού μας Σώματος κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο στο πεδίο. Η ελληνική ληστεία στη Ζουράφα, όπου έχουμε ένα καθεστώς τύπου Καρντάκ (Ίμια), δηλαδή υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ανεξαρτήτως συνθηκών, αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Εξωτερικών μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή